REKLAMI GEÇ

Denizli onların çiçekleriyle daha güzel

Denizli onların çiçekleriyle daha güzel

Kentteki park, bahçe ve refüjlerde kullanılan çiçekler ile süs bitkilerinin bir bölümünü İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören engelliler yetiştiriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2016 Salı, 14:26

Engellilerin hayatının kolaylaştırmaya yönelik projelere destek veren Büyükşehir Belediyesi, “Serada Yeşeren Umutlar” projesiyle de kentteki park, bahçe ve refüjlere dikilen süs bitkilerinin bir kısmını İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nden karşılıyor.

denizli-yeseren-umutlar-ismail-tosunoğlu-ozel-egitim-is-uygulama-merkezi-2

Burada eğitim gören 10 zihinsel engellinin 300 metrekarelik serada yetiştirdiği bitkileri alan Büyükşehir Belediyesi, onların aile bütçelerine katkıda bulunmasını sağlıyor.

“Engelli kardeşlerimizin de üretmesini istiyoruz”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Engelsiz Kent Denizli” sloganı ile çıktıkları yolda engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve onları topluma kazandırmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Zolan, “Biz istiyoruz ki engellilerimiz de hayatın içinde olsun. Engelli kardeşlerimizi hayatın ve üretimin içinde tutmak istiyoruz. Üretsinler ve üretirken de mutlu olsunlar istiyoruz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin engelliler ile ilgili birçok proje gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Zolan, “Bu kardeşlerimizin üretmiş olduğu çiçekleri alıp, parklarımızda, bahçelerimizde insanlarımızla buluşturuyoruz. Özel çocuklarımıza imkan verildiğinde nasıl güzellikler ortaya çıkardığının en güzel örneğini Denizli’de görüyoruz” diye konuştu.

denizli-yeseren-umutlar-ismail-tosunoğlu-ozel-egitim-is-uygulama-merkezi-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı