‘Çevreci Horoz İş Başında’

TÜBİTAK’ın desteği ile Denizli Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen “Çevre Dedektifi Horoz İş Başında” projesi, ikinci kez start aldı. Proje kapsamında ortaokul öğrencilerine çevre sorunlarıyla ile ilgili eğitim verilecek.
/ DENİZLİHABER / 3 Eylül 2013 Salı, 10:50
Pamukkale Üniversitesi’nin, ‘Çevre Dedektifi Horoz İş Başında’ projesi TÜBİTAK’ın desteği bu yıl ikinci kez uygulanacak. Proje kapsamında ortaokul öğrencilerine çevre eğitimi verilecek.
Projenin tanıtım ve açılış törenine, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Proje yürütücüsü Doç. Dr. Sacit Köse, Denizli Horozu Üreticisi Yücel Işık, öğretim elemanları ve projeye dahil olan öğrenciler katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Selahittin Özçelik, “Projenin hedefleri içinde tabiatı tanımak var. “Ağaç yaşken eğilir” atasözünden hareketle genç arkadaşlarımıza gerekli temel eğitimlerin verileceği inancındayım. Yeni nesil, tüm çalışmalarını tabiata uyum içinde sürdürecektir” dedi.
Proje konusunda açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Sacit Köse, ortaokul öğrencilerine çevre sorunlarına yönelik, çevre koruma davranışlarını kazandırmayı hedeflediklerini belirtirken, 12 gün boyunca sunu, drama, deney, gezi gibi etkinliklerle çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturduklarını söyledi. Doç. Dr. Köse, proje sonunda katılımcılara “Çevreci Horoz” unvanı verileceğini dile getirdi.
Açılışın ardından Denizli Horozu Üreticisi Yücel Işık, öğrencilere Denizli horozunu tanıtan seminer verdi.