REKLAMI GEÇ

Uşak’ın kültür varlıklarını incelediler

Uşak’ın kültür varlıklarını incelediler

Denizli Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü KültürVarlıklarını koruma ve Onarım Bölümü yüksek lisans öğrencileri, Uşak’ta ki kültür varlıklarını inceledi.

/ DENİZLİHABER / 13 Kasım 2013 Çarşamba, 15:22

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü yüksek lisans öğrencileri Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın yürüttüğü ‘Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Taşınabilir Kültür Varlıklarını Onarım’ dersi kapsamında Uşak iline bir teknik gezi düzenledi.

Uşak’a ait taşınabilir kültür varlıklarını yerinde tespit etmek, incelemek, belgelemek ve koruma amaçlı projeler geliştirmeyi hedefleyen gezinin ilk durağı Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oldu. Öğrenciler burada seramik atölyelerini ziyaret ederek, farklı tekniklerde seramik üretimini gözlediler.
denizli-pau-usak-ta-kultur-varliklarini-inceledi-ic-2

Daha sonra Uşak Belediye Başkanı Mimar Ali Erdoğan’ı makamında ziyaret eden PAÜ ekibi, kentin tarih, kültür, mimari, kent dokusu ve geleneksel üretim konuları hakkında bilgi aldı. Ayrıca tüm bu konular hakkındaki sorunlar, çözümler, çözüm önerileri ve yapılan uygulamalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Belediye ziyaretinin ardından Uşak Kent Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, müze binasının geçmiş ve günümüzdeki işlevi, sergilenen ürünler ve korunma yöntemlerini incelediler. Yeni bir müze olan Uşak Kent Müzesi’nin tanziminde yer alan silikon heykeller ve kabartma çalışmaları, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü yüksek lisans öğrencilerinden seramik sanatçısı ve heykeltıraş Abdullah Mahmut Tunçez tarafından yapıldı. Bu bağlamda söz konusu çalışmalar; tanzim, teşhir ve işlev gibi farklı görüş açılarından detaylı olarak incelendi.
denizli-pau-usak-ta-kultur-varliklarini-inceledi-ic

PAÜ öğrencileri, Uşak’ta en önemli geleneksel üretimlerin başında gelen, bir dönem saraya üretimi yapılan ve yabancı ressamların tablolarına aktardığı Uşak halısını incelemek amaçlı Uşak Belediyesi Dokur Evi Geleneksel El Sanatları Halıcılık Merkezi’ni ziyaret ettiler. Burada Uşak halısının dokunmasını yerinde gözlemleyen PAÜ ekibi, kullanılan malzemeler ve Uşak halısının teknik ve desen özelliklerini Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca tarafından ayrıntılı olarak öğrendiler.
denizli-pau-usak-ta-kultur-varliklarini-inceledi-ic-1

Uşak halısı incelendikten sonra sosyal ve kültürel faaliyetlerin hayata geçirildiği İslamoğlu Kültür Evi ziyaret edildi. Burada hem bina içerisindeki orijinal unsurlar hem de binanın kültür adına üstlendiği işlevler tespit edildi.
Kentte son olarak Uşak Arkeoloji Müzesi ziyaret eden öğrenciler, burada teşhir edilen eserler; geçirdikleri onarımlar, korunmaları adına sağlanan koşullar, malzemeleri ve özelliklerini detaylı olarak inceledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı