REKLAMI GEÇ

Hedefi bölgede 1 numara olmak

Hedefi bölgede 1 numara olmak

Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz, önümüzdeki yıl itibariyle bölgenin tek ve etkin Teknokenti olmak istediklerini söyledi. Deligöz, üniversite-sanayi işbirliğiyle 42 şirkete, 48 öğretim elamanıyla Ar-Ge projeleri hazırladıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ekim 2012 Perşembe, 09:00

20 yaşındaki Pamukkale Üniversitesi’nin 700’e yakın öğretim üyesi ile, 40 yıllık Denizli sanayisinin tecrübesini kaynaştıran Pamukkale Teknokent, fikirden ürüne giden yolda 42 şirketle çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Üniversite-sanayi işbirliğinin artması amacıyla 2007’den bugüne kadar 18 farklı bölümden 48 farklı öğretim elemanı ile sanayicileri buluşturan Pamukkale Teknokent, Ar-Ge projelerinin hazırlanması ve başarıya ulaşması için çalışmalarını sürdürüyor.
Yeni firmaların ilgisinin gün geçtikçe arttığını belirten PAÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz, yeni blokların bir an önce bitirilmesi ile önümüzdeki dönem AR-GE ve inovasyonun önemini kavrayan şirketlerin, katma değerli ürünler üretmek üzere Teknokent çatısı altında olacağını söyledi.
Deligöz, alt yapı eksiklerinin giderilmesi için gerekli görüşme, çalışma ve faaliyetlerin devam ettiğini, önümüzdeki yıl itibariyle bölgenin tek ve etkin Teknokenti olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi. Deligöz, “Artık tek odak noktamız yeni Ar-Ge projelerinin düşünülmesi, hazırlanması ve başarıyla tamamlanmasıdır. Geçen yıl üç firmamız “Teknolojik ürün ihracatları” dolayısıyla ödüllendirilmiştir. Bu yıl iki firmamız “Altın örümcek Web tasarımı” ve “Avrupa Eco-dyes” ödüllerini almışlardır” dedi. Deligöz, Teknokentin bölgesel etkinliğinin artırılması için Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve diğer ortaklar DSO, DTO, DENİB ve DTB’nin her türlü katkıyı sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Pamukkale Teknokent’te üniversite ile özel sektörün ortak araştırma projeleri sonucunda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiğini ifade eden Doç. Dr. Hasalettin Deligöz, bu projelerin geliştirilmesinde bölgede yerel ve ulusal hibe desteklerinden yararlanmanın mümkün olduğunu söyledi. Deligöz, KOSGEB’in bu yönde bir çalışmasının olduğunu ve Pamukkale Teknokent’teki yeni girişimcilere yüzde 60 oranında hibe destekleri verdiğini dile getirdi.

Pamukkale Teknokent, sezonun ilk faaliyeti olarak Hacettepe Teknokent A.Ş. İdari İşler Müdürü Nurettin Aktepe’yi konuk etti. PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte “Dünyadaki ve Türkiye’deki Teknopark Örnekleri” ile “4691 Sayılı TGB ve 5746 Sayılı Ar-Ge Kanununa Bakış” konuları konuşuldu. Pamukkale Teknokent şirketleri, Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri ve Denizli sanayinin önde gelen firmaları tarafından yakından takip edilen seminerde, firma yetkilileri muafiyetler ve destekler konusunda detaylı bilgiler aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı