REKLAMI GEÇ

Denizli-Şemdinli “Gönül Köprüsü” bağları güçleniyor

Denizli-Şemdinli “Gönül Köprüsü” bağları güçleniyor

Denizli Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birlikte organize edilen “Denizli-Şemdinli Gönül Köprüsü” projesi karşılıklı ziyaretlerle güçlü temeller üzerine kuruluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2019 Perşembe, 17:29

Denizli Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin farklı kültürleri tanıması amacıyla birlikte yürütülen “Denizli-Şemdinli Gönül Köprüsü” Projesi’nde, Denizli Kazım Kaynak Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Şemdinli’ye gitti.

Daha önce Şemdinli’den öğretmen ve öğrenciler 1 Mayıs kutlamaları için Denizli’ye gelmiş, her bir öğrenci farklı ailelere konuk olmuş, öğrencilerin Denizli’de tarihi yerleri görmeleri sağlanmıştı. Okul bahçesinde yapılan 1 Mayıs törenlerinde Denizlili öğretmen ve öğrenciler de Şemdinli’ye davet edilmişti.

Denizli Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Müdürlüğü yapılan davete 14 öğrenci ve 6 karşılık verdi. Şemdinli’ye giden 14 öğrenci ile 6 öğretmen, evlerde misafir edildi, İlçenin tarihi yerleri gezdirildi. Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı’nın da büyük bir misafirperverlik gösterdiği ziyarette, Gönül Köprüsü’nün temelleri sağlamlaştırıldı.

Belediye Başkanı Tahir Saklı Denizli ekibinden döndüklerinde Şemdinli’nin Türkiye’nin birçok kentinden daha güvenli olduğunu söylemelerini isteyerek, Şemdinli’nin artık terörle anılmak istemediğini dile getirdi. Başkan Saklı, “Döndüğünüzde Şemdinli’yi tüm çevrenize anlatın. Şemdinli insanların kafasında oluşan o kötü imaj gibi değil. Herkesi ilçemize bekliyoruz” dediği öğrenildi.

Diğer taraftan Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Müdürü Musa Ay, Şemdinli’yi sadece haritada gördüklerini belirterek, ” Denizli´ye döndüğümüzde Şemdinli’nin birer gönüllü turizm elçisi olacağız. Öğretmen ve öğrenci grubunun, Şemdinli´ye gelmesi Türkiye’de bir ilkti. Bunun devamının gelmesi için arkadaşlarımı, meslektaşlarımı buraya yönlendireceğim. Göstermiş olduğunuz misafirperverliklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı