REKLAMI GEÇ

Sendikalar şiddete karşı tek ses

Sendikalar şiddete karşı tek ses

Sevil Kaynak Ortaokulu’nda okulla ilişiği kesilen öğrencinin ailesiyle birlikte okulu basması, okul müdürü ve yardımcısını darp etmesine tepkiler artarak sürüyor. Eğitim sendikaları, okul önünde basın açıklaması yaptı ve “eğitimciye şiddete hayır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2019 Çarşamba, 18:22

Okulda taciz olaylarına karıştığı iddiasıyla disiplin kurulu tarafından ilişiği kesilen öğrenci, babası, annesi ve amcası ile birlikte okulu basmış, okul müdürü ile yardımcısını darp etmişti.

Olayın ardından müdür ve yardımcısı iki gün iş göremez raporu alırken, saldırganlar da polis tarafından gözaltına alınmış, yaşananlara ilişkin adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

3 SENDİKADAN ORTAK TEPKİ
Örnekleri giderek artan eğitimcilere şiddet olaylarına karşı tepkilerini ortaya koymak ve seslerini duyurmak amacıyla 3 sendika okul önünde ortak basın açıklaması yaptı.

Orta basın açıklamasına Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede ve Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan katıldı.

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ AYAKLAR ALTINA ALINDI”
Sendikalar adına ortak açıklamayı Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan yaptı. Toplumun temel taşının öğretmenler olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Toplumdaki her meslek grubunu, her bireyi yetiştiren ve topluma kazandıran onlardır. Bu yüce millet, öğretmeninin değerlerini bilen, onu eli öpülesi olarak gören bir millettir. Eğitime verilen değer, bir milleti millet yapan en önemli ölçüttür. Toplum içinde son derece saygın olarak görülen bir mesleğin böylesine ayaklar altına alınması çok üzücü ve düşündürücüdür” dedi.

“KAYGILI VE ÜZGÜNÜZ”
Öğretmeni, okul idarecisini rencide eden, öldürmeye kadar giden bu tür olayların ilk olmadığına dikkat çeken Erdoğan, “Eğitim-öğretim dönemi başında Çivril’de bir kadın öğretmen arkadaşımıza hakaret edilmiştir. Bir hafta kadar önce Kocaeli’de bir okul müdür yardımcısı öğrencisi tarafından öldürülmüştür. Biz öğretmenler kendi yetiştirdiğimiz öğrenciler tarafından zarar verilebilecek hale gelmekten son derece kaygılı ve üzgünüz” diye konuştu.

“İTİBARIMIZI İADE EDİN, CAN GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLAYIN”
Toplumun ahlaki anlamda bu kadar çöküntüye uğramasının kaygılanılması gereken bir durum olduğunu ifade eden Erdoğan, “Devlet kurumlarında bu olayların yaşanması, öğretmen ve idarecilerin can güvenliğini tehdit etmektedir. Hem öğrencimizin hem de velimizin göstermiş olduğu bu mesnetsiz davranışı şiddetle kınıyor, itibarımızın iade edilmesini ve can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca yaşanan bu olayların sonuna kadar takipçisiyiz. Yasal anlamda da gereken her şeyi sonuna kadar yapacağız. Bu şiddet olayları yıllardır süren itibarsızlaştırma politikalarının bir ürünüdür. Personeline, öğretmenine sahip çıkamayan milli eğitim bakanlarının bu şiddette sorumluluğu vardır. biz sendika başkanları nasıl burada yan yana duruyor, birlikte hareket ediyorsak, yetkililerin de öğretmenlerimizin yanında olmasını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 11 Nisan 2019, 11:48

Ne oldu adamlar elini kolunu sallaya sallaya çıktılar.Yasa ile kamu görevlilerinin hakkı korunmalı.Diyelim ki şu anda bir savcı ya da hakim darp edilse aynı uygulama yapılacak mı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı