REKLAMI GEÇ

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan ÇEM Denizli’de açıldı

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan ÇEM Denizli’de açıldı

Denizli’de ilk ve orta öğretim ile lise çağındaki öğrencilere çevre bilincini aşılamak için Çevre Eğitim Merkezi (ÇEM) kurdu. Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve 10 bin liraya mal edilen ÇEM, Türkiye’de ilk.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2017 Perşembe, 15:08

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde Çevre Eğitim Merkezi (ÇEM) kuruldu. 10 bin liraya mal olan ÇEM’de Denizli’de ilk ve orta öğretim ve lise çağındaki öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulması için eğitimler verilecek.

Türkiye’de ilk defa hayata geçen bu uygulamanın fikir babası olan Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, haftada 3 gün verilecek eğitimler ile çocukların çevre bilincini geliştirecek.

ÇEM TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
Çevre Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Törende davetlilere seslenen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, “Vali Ahmet Altıparmak bizim AR-GE merkezi oluşturmamızı istedi. İlk toplantımızda gençlere çevre bilincini kazandırmak için çalışma yaptık ve Çevre Eğitim Merkezi’ni kurduk. Bu merkez Türkiye’de ilk defa Denizli’de oluşturuldu. Çocuklarımız için iyi bir yatırım olacağını düşünüyorum” dedi.


“DOĞAYA YAPILAN YATIRIM GELECEĞİ YAPILANDIR”
Doğaya yapılan yatırımın her zaman geleceğe yatırım olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Çevre bilinci çok önemli. Çevreyi korursak geleceğe de doğayı en temiz şekilde bırakabiliriz. Çevreyi kendi ihtiyaçları için mahveden insanlarımızdır. Önce çocuklarımıza eğitim vermemiz gerekiyor. Dünyada siyasi ve ekonomik krizler olur, çözümü de bulunur ama çevre krizi olduğunda geri dönüşü yoktur. O yüzden geleceğimiz için çocuklarımızda oluşacak çevre bilinci çok önemli” diye konuştu.

“DENİZLİ ÖRNEK BİR ŞEHİR”
Çevreye dair yapılan her çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Vali Ahmet Altıparmak da, “Çevre bilincini gelecek nesillere aktarmamız lazım. Denizli’de çöp toplama ve ayrıştırma konusunda tamamen bilinçli olmamız gerekiyor. Belediyelerimizin çalışmalarıyla Denizli örnek olacak bir şehir. Ona rağmen eksiğimiz çok. Piknik alanlarını gördüğümde çok üzülüyorum. Turizm, tekstil gibi alanlarda belli yerlere gelmiş olan Denizli’nin çevre bilinci olarak da daha iyi yerlere gelmesini isteriz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan ÇEM’in açılışını yaptı.

Açılışın ardından ÇEM’i gezen protokol üyeleri, açılan stantları da gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı