REKLAMI GEÇ

ÜSİGEM faaliyete geçti

ÜSİGEM faaliyete geçti

Denizli’de üniversite- sanayi işbirliğini uygulamalı olarak geliştirmek amacıyla Pamukkale Üniversitesi bünyesinde Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkezin kuruluş yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Kısa adı ÜSİGEM olan merkez, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için araştırma ve uygulamalar yapacak.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2013 Salı, 18:14

 

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA) 

Pamukkale Üniversitesi’nin bir ihracat kenti olan Denizli’de sanayi ile işbirliğini geliştirmek amacıyla Teknokent’in kurulmasının ardından, Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi de kuruldu. Kısa adı ÜSİGEM olan merkezin kuruluş yönetmeliği Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Merkez, müdür, yönetim kurulu ve danışma kurulundan oluşacak. Yönetim Kurulu 5, Danışma Kurulu ise 21 kişiden oluşacak.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye’de üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğinin son zamanlara kadar yeterince sağlanamadığını belirtti. Rektör Bağcı, “Denizli bir sanayi kenti. Tekstil başta olmak üzere birçok sektörde önemli başarılara imza atan bir kent. İhracatı 3 milyar doları geçiyor. Denizli sanayisi kalite ve yenilikte sürekliliği sağladığında ihracattaki pazar payı daha da artacak. Bunun formülü de üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğinden geçiyor. ÜSİGEM’le üniversite sanayi işbirliğini teorik olmaktan çıkartıp hayata geçirdik. Tüm işadamlarımıza üniversitenin kapısı sonuna kadar açık. Üniversite sanayi işbirliğiyle Denizli sanayisini şaha kaldıracağız” dedi.

MERKEZİN GÖREVLERİ
ÜSİGEM, teknoloji geliştirme ve transferi, teknik sorunların çözümü, verimliliğin arttırılması, kurs, seminer ve konferans gibi eğitim hizmetlerinin düzenlenmesi, danışmanlık, laboratuvar analiz ve deneylerinin yapılması ile ilgili teknik destek ve koordinasyon öğretim üye ve elemanları, sanayiciler ve sanayinin bilimsel ve teknik sorunları ile ilgili gerekli bilgileri toplama, sanayici için gerekli olabilecek ürün geliştirme, kalite artırımı ve ürün güvenliğine yönelik araştırma-geliştirme laboratuvarlarının kurulması, sanayi kuruluşlarının doğrudan doğruya öğretim elemanları ile ilişki kurmalarını sağlamak, Denizli yöresi kaynak envanterini hazırlamak ve bu envantere göre projeler hazırlanmasına katkıda bulunma, üniversite, sanayi ve finans sektörü arasındaki ilişkileri geliştirme görevlerini yürütecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı