REKLAMI GEÇ

Denizli ve ilçelerinin çizgi hikayeleri bu projede: Şehrim Denizli

Denizli ve ilçelerinin çizgi hikayeleri bu projede: Şehrim Denizli

Denizli Milli eğitim Müdürlüğü’nün Denizli’yi çocuklara daha iyi anlatmak için hazırladığı çizgi hikaye dizisi Şehrim Denizli projesi tamamlandı. Çizgi hikayede, karakterler Çınar ve Pınar ile çilli horoz tüm ilçelerin özelliklerini anlatırken, biraz da fantastik bir maceraya atılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2020 Salı, 15:06

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan hibe sağladığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Denizli Valiliği koordinasyonunda gerçekleşen ‘Şehrim Denizli’ projesi tamamlandı.

Önceliği özel gereksinim duyan öğrenciler olmak üzere tüm çocukları hedef alan proje ile Denizli ve ilçelerini tanıtan 20 ayrı bölüm animasyon ve kitap hazırlandı. İlçelerin özelliklerinin Çınar, Pınar ve Çilli Horoz karakterlerinin başından geçen maceralarla hikayeleştirerek anlatan projeye Youtube kanalından ulaşılabiliyor.

Proje ile ilgili yapılan açıklamada, Şehrim Denizli’nin birçok ilki barındırdığına vurgu yapıldı, “Türkiye’nin ilk, işaret dili hikâye serisi, Türkiye’de, ilkokul çağındaki özel gereksinimli öğrencilerimizle birlikte tüm öğrencilerimizin aynı anda kullanabileceği ilk materyal serisi, Türkiye’nin ilk, radyo tiyatrosu niteliğinde sesli kitap hikâye serisi, Türkiye’de, kültürel tanıtımla özel eğitim materyalini birleştiren ilk video film serisi, Yabancı dilde il tanıtımının kapsamlı bir biçimde yapıldığı ilk hikâye serisi, Denizlimizin tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerini öğretirken çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını arttıracak ve okuma zevkini geliştirecek, aynı zamanda yabancı dil gelişimine katkı sağlayacak fantastik hikâye serisi, Kadrosunda; 2 danışman akademisyen, işaret dili tercümanı, aranjör, çizer, tasarımcı, çocuk rehberlik uzmanı, yapımcı, birçok gönüllü öğretmen ve öğrencinin yer almış olduğu projedir” denildi.

Şehrim Denizli ile ilgili hazırlanan animasyon filmlere,
https://www.youtube.com/channel/UCP7E6XudLZP_ZO_U5WnXZVA adresinden ulaşılabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı