REKLAMI GEÇ

Denizli’de 300 okulda 2.300 öğretmen grev yaptı

Denizli’de 300 okulda 2.300 öğretmen grev yaptı

Denizli’de Eğitiş-İş Sendikası üyesi 2.300 öğretmen, bugün görev yaptıkları okullara gitmeyerek derslere girmedi. Deliklıçınar Meydanı’nda basın açıklaması yapan Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, zorunlu gıda ürünlerine bir yılda yüzde 100 zam geldiğini, TÜİK verilerinin de gerçeği yansıtmadığını belirterek, öğretmenlere yüzde 100 zam yapılasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2021 Çarşamba, 14:28

Denizli’deki 300 okulda görev yapan Eğitim-İş Denizli Şubesi’ne üye 2.300 öğretmen grev yaptı, okullarına gitmedi. Grev yapan öğretmenlerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda pankartlarla yürüyüş yaptı, sloganlar attı. Yürüyüşün sonunda basın açıklaması yapan Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, öğretmenlerin maaşlarına zam yapılması gerektiğini kaydetti.

TOPLU SÖZLEŞMEYLE HAKLARIMIZA EL KONULOU

Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin her kesimin olduğu gibi eğitimcilerin de belini büktüğünü dile getiren Aydoğan, “Ağustos 2021’de yandaş sendika ile imzalanan toplu sözleşmeyle kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulmuştur. Bu karanlık ekonomik tablo karşısında aylardır meydanlarda çağrıda bulunuyoruz. Peş peşe yapılan zamları yaşadığımız ekonomik kriz ve derin yoksulluğu haykırıp siyasi iktidarı önlemleri almaya çağırıyoruz” dedi.

MESLEK ONURUMUZA KAVUŞMAK İSTİYORUZ

Eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde 100 zam yapılmasını isteyen Aydoğan, “Sistematik ve haksız saldırılar altındaki meslek onurumuza tekrar kavuşmak istiyoruz. Tüm eğitim emekçileri için kadrolu güvenceli çalışma ve adaletli çalışma saatleri istiyoruz. Angarya çalışmaya son verilmesini istiyoruz. Atatürk’ün bize emanet ettiği yeni nesiller için laik, bilimsel, kamusal bir eğitim istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Zeki YILDIZ   -  Bağlantı 30 Aralık 2021, 21:19

Kimse zorla tutmuyor. Eğitim yerlerde sürünüyor. Elerde telefon kredi çekip ev araba alma haliyle günler geçiyor. Sizi tutan yok hak ettiğiniz işi yapma hakkınız var. MEB den başka işyerinde çalışın bileğinizin hakkıyla alın.

Mehmet   -  Bağlantı 30 Aralık 2021, 19:35

Pandemide öğretmen online dersini yaptı, 21 yıllık öğretmen 5700 alır, 3 ay değil 2 ay yaz tatili, bu noktaya gelmek için yıllarca okur ve başarılı olur sonra 3-5 cahil laf sokar mutlu olur. Sıkıntınizin sorumlusu öğretmen değil. Hiç de sorgulamazsin

Muhammed mert   -  Bağlantı 29 Aralık 2021, 23:45

Sizin bu talebinizde dersİnin boş geçmesine sebep olduğunuz öğrencinin günahı nedir peki?

Recep   -  Bağlantı 29 Aralık 2021, 17:30

Zaten pandemide okullar kapandı çalışmadınız. Maaşlarınızı tam aldınız, biz bunu hak etmedik demediniz. Normalde de 3 ay tatil, eğitimin kalitesi yerlerde. Daha ne istiyorsunuz? Zaten çoğu da ek iş yapıyor. %100 zammış vay bee!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı