Denizli’de 420 çocuk süte karşı alerjili

‘Okul sütü, akıl küpü’ kampanyasına kaldığı yerden devam. Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa Denizli’de 60 bin 528 öğrenciye süt dağıtmaya başladı. 420 öğrenciye ise alerjileri nedeniyle süt verilmiyor.
/ DENİZLİHABER / 15 Şubat 2013 Cuma, 16:45
Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, merkez Sevil Kaynak İlköğretim Okulu’nda okul sütü dağıtım töreni düzenledi.
Bu törenle Denizli’de süt dağıtımı kaldığı yerden başladı. Kentteki toplam 359 okulda 60 bin 528 çocuğa süt dağıtımı yapılıyor. Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, “Sağlıklı nesiller yetişmesi için süt tüketiminin önemi büyük. Süt dağıtımı tamamiyle velilerin izniyle yapılıyor” dedi.
420 çocuğun süte alerjisi olduğunu söyleyen akgül, “Aileleri tarafından süt alımları istenmedi. Her veli ile görüşüldü. Bu çocuklarımız dışındakilere haftanın üç günü süt dağıtımı yapılıyor” diye konuştu
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ise “Sağlıklı beslenmek için düzenli olarak süt tüketiniz, gazlı içeceklerden uzak durun” dedi.