55 bin kişi okur-yazar oldu

Denizli’de “8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü” etkinlikleri Şemikler Amiroğlu İlkokulu’nda kutlandı. Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül 54 bin 446 okumaz-yazmaz vatandaşımızı okur-yazar yaptık” dedi
/ DENİZLİHABER / 8 Eylül 2012 Cumartesi, 14:10
Törene Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Müftü Alaaddin Gürpınar, okulu yaptıran hayırsever Salih Amiroğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet, halk eğitim merkezi müdürü, okul müdürleri ve kursiyerler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından okuma yazma 1. kademe kursunu başarılı bir şekilde tamamlayan Sebahat Öztop hazırladığı konuşmasını ve Ayşe Bekki’de şiirini yazılı metninden okuyarak yaptı. Okur Yazarlık sertifikası almayı hak eden 24 kursiyerlere sertifikaları ve hediyeleri protokol tarafından verildi.
Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül “2008 yılında ülke genelinde Ana-Kız Okuldayız kampanyası başladığında Denizli’de 56 bin 848 okumaz-yazmaz vatandaşımız vardı ve Türkiye genelinde 64. sırada idik. 1 Ağustos 2012 itibari ile 2. sıraya yükseldik. 54 bin 446 okumaz yazmaz vatandaşımız bu kampanyada çalışan arkadaşlarımız sayesinde okur yazar oldu. Bizim amacımız TUİK verilerine göre kalan 2 bin 400 civarında okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşıp onları okur –yazar yapmak. Günümüz internet okur yazarlığı, medya okur yazarlığı dönemi, bu çağda okumaz-yazmaz vatandaşımız olması bizi derinden üzmektedir. Okuma yazma bilmeyen insanlarımız bizlere ulaşırlarsa 2 ay gibi bir kısa sürede okuyup yazmaya başlayacaklarına inanıyorum. Bugün buradaki belgelerini alan kursiyerlerimizi kutluyorum, onlara emek veren eğitimcilerimize de canı gönülden teşekkür ediyorum. bu başarıda bizim yanımızda olan tüm paydaşlarımıza, belediyemize, sağlık müdürlüğümüze, müftülüğümüze, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim” dedi.
8 EYLÜL DÜNYA OKUMA YAZMA GÜNÜ
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (UNESCO) Okuma yazma öğrenimine katkıda bulunmak, teşvik edici imkânlar sunmak ve dünya devletlerinin ilgisini bu alana çekmek için 8 Eylül’ü `Milletler Arası Okur- Yazarlık Günü` ilan ederek kutlanması sağlamıştır.