REKLAMI GEÇ

Denizli’de ailelerin ‘okul alışverişi’ tercihleri araştırıldı

Denizli’de ailelerin ‘okul alışverişi’ tercihleri araştırıldı

EfG Araştırma Şirketi, Denizli’de okul alışverişleri ile ilgili yaptığı araştırmayla ilgi çekici sonuçlara ulaştı. 452 anne-baba ile yüz yüze ve online yapılan görüşmelerde, okul dönemi boyunca ailelerin kırtasiye alışverişi konusundaki alışkanlıkları ortaya konuldu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2017 Çarşamba, 12:03

EfG Araştırma Şirketi, Denizli’de ‘okul alışverişleri’ konusunda bir araştırma çalışması yaptı. Araştırma kapsamında Denizli’den ikamet eden 452 anne baba ile yüz yüze ve online görüşme yöntemlerini kullanarak ailelerin ve öğrencilerin okul dönemi boyunca sürdürdükleri alışveriş alışkanlıkları ve tercihleri ortaya konuldu.

EfG Araştırma Şirketi Yöneticisi İlker Özmen, “Okul Alışverişleri Araştırması’nı, Denizli halkının okul alışveriş alışkanlıkları hakkında fikir edinebilmek amacıyla gerçekleştirdik. Araştırmamıza göre, her 2 aileden 1’inde anne ve baba okul alışverişine birlikte çıkıyor. Her 3 aileden 2’sinde alışverişe çocuklar da katılıyor. Görüştüğümüz ailelerin % 77’si okul alışverişini okul açılmadan önce yapıyor. Aileler alışveriş için en çok kırtasiyeyi tercih ediyor. Kırtasiyeden sonraki tercihleri ise sırasıyla indirim marketleri ve süpermarket/hipermarketler. ‘Okul alışverişinde en çok neye dikkat edersiniz?’ sorusuna önce ürün kalitesi ve sonra ürün fiyatı cevabını aldık. İçinde bulunduğumuz ekonomik durumun, okul alışverişlerine yansımasını da araştırmamızda görebiliyoruz. Aileler satış noktasındaki promosyonlara önem veriyor. En çok tercih ettikleri promosyon ürün fiyatlarında yapılan indirimler. İkinci tercih edilen promosyon ise aynı üründen çoklu alım yapılması halinde fiyatta indirim yapılması. Ayrıca her 3 aileden 2’si ileride kullanmak üzere toplu okul alışverişi de yapıyor” dedi.

Araştırmadan çıkan sonuçlar ise şöyle:
* Her 3 aileden 2’sinde okul alışverişine çocuklar da katılıyor.
*Ailelerin % 77’si okul alışverişini okul açılmadan önce yapmayı tercih ediyor.
* Okul alışverişlerinin, hafta içi ile hafta sonuna dağılımı dengede.
* Ailelerin % 66’sı okul alışverişini farklı satış noktalarına dağıtarak yaparken, % 34’ü tüm okul alışverişini tek bir noktadan yapmayı tercih ediyor.
* Okul alışverişinde en çok tercih edilen satış noktası kırtasiye. Kırtasiyeyi indirim marketleri ve süpermarket/hipermarketler takip ediyor.
* Ailelerin okul alışverişinde en çok önem verdiği nokta ürünlerin kalitesi. Ürün kalitesinden sonraki kriter ise fiyatların uygunluğu.
*Aileleri en çok cezbeden promosyon, ürün fiyatlarında yapılan indirimler. İkinci tercih edilen promosyon ise aynı üründen çoklu alım yapılması halinde fiyatta indirim yapılması.
* Ailelerin %64’ü ileride kullanmak üzere toplu okul alışverişi yapıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı