REKLAMI GEÇ

Denizli’de Ak Parti’li Özkan’ın sütü bozuk mu?

Denizli’de Ak Parti’li Özkan’ın sütü bozuk mu?

Sözcü Gazetesi 10 Haziran tarihli yayınında Denizli’de çok konuşulacak bir belgeyi manşetine taşıdı. O şok belgede İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıtılan sütlerde yapılan bir inceleme sonrası hazırlandığı idida edilen belgede bir dönem Ak Parti’den Denizli Merkez İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Ali Özkan’ın firması tarafından ilköğretim öğrencilerine dağıtılan sütlerin toplatılması isteniyor.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2012 Pazartesi, 15:16

Okul Sütü Akıl Küpü projesiyle bu yıl ilk Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine ücretsiz süt dağıtılmaya başlandı. Ancak yurt genelinde dağıtılan sütleri içen öğrenciler, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle hastanelere taşındı.

Denizli’de de onlarca öğrenci aynı şekilde hastanelik olurken, hem hükümet kanadından hem de yerel kurumlardan yapılan açıklamada “Çocuklarda gözlenen belirtilerin zehirlenmeye işaret etmediği” vurgusu yapılmıştı.

Ancak çocukların hastanelik olmasından sonra çeşitli kentlerde dağıtılan sütlerden alınan numuneler incelendi. İşte o inceleme sonuçlarından birinin belgesi olduğu iddia edilen belge, dün Sözcü Gazetesi’nin manşetine oturdu.

Şok belgede Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin bir dönem AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Ali Özkan’ın ortaklığını yaptığı firmadan alınan numunelerin inceleme sunucuna yer veriliyor. İnceleme sonucu numunelerin hijyen kuralları yönetmeliğine uygun olmadığı belirtiliyor.

Ankara Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne gönderildiği gözlenen belgede, sütlerin dağıtıldığı okullarda dağıtımının durdurularak, toplatılması isteniyor.

Denizlihaber.com’un ulaştığı Mehmet Ali Özkan söz konusu belgeden haberlerinin olduğunu söyledi. “Tarım Bakanlığı o işle ilgileniyor, şu anda o işte bir problem var” diyen Özkan, “Aslında o üründe böyle bir problem yok. Bakanlık o incelemeyle ilgili bir inceleme başlattı. O inceleme sonrası bize dönecekler. Biz de gerekli açıklamayı o zaman yapacağız” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı