REKLAMI GEÇ

Denizli’de beslenme dostu okul sayısı 4 oldu

Denizli’de beslenme dostu okul sayısı 4 oldu

Denizli’de, üç okul daha “Beslenme Dostu Okul” sertifikası aldı. Böylece obeziteyle mücadele, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasını amaçlayan program kapsamında, ildeki sertifikalı okul sayısı dört oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2015 Perşembe, 09:20

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, obeziteyle mücadele, yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması için okullarda “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” uygulanıyor. Başarı gösteren okullara da “Beslenme Dostu Okul” sertifikası veriliyor.

İlde ilk “Beslenme Dostu Okul” sertifikasını 2013 yılında İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü almıştı. Bu yıl da Çamlık Özel Eğitim Ortaokulu ve Çamlık Özel Eğitim Merkezi, Görme Engelliler Okulu ve Babadağ Merkez Anaokulu sertifika almaya hak kazandı.

Okul müdürlerine sertifikaların verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmet Oğuz, “Beslenme Dostu Okullar ile yavrularımızın hijyenik ortamda, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için gayret gösteriyoruz. Bu sertifikaya sahip okul sayımızın üç veya beş ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Bu projeye ‘beyaz bayrak’ alan okullarımız katılabiliyor. Beyaz bayrak; okulun hijyenik, temiz, tertipli, düzenli ve başarılı olduğunu gösteren bir belgedir” dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan ise, sağlıklı beslenmenin ve bunun hijyenik ortamda yapılmasının önemine değinerek, “Beslenme Dostu Okul” uygulamasını İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak yürüttüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından üç okulun müdürlerine sertifikaları verildi. Beslenme Dostu Okul sertifikası üç yıl geçerli oluyor ve okullarda her öğretim yılında en az bir kez denetim yapılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı