REKLAMI GEÇ

Sendikalardan ortak tepki

Sendikalardan ortak tepki

Eğitim-iş, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen Denizli Şubesi, okul müdürü atamalarına tepki için ortak eylem düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gösteri düzenleyen sendika üyeleri, Denizli’de 281 okul müdüründen 172’sinin başarısız bulunarak görevden alınmasını protesto etti. Yapılan açıklamada, “Kariyer ve liyakat bir tarafa bırakılmış, yandaş yönetici görevlendirme hevesinden öteye geçilmemiştir” denildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2014 Pazartesi, 14:48

Denizli’de 4 yıllık görev süreleri dolan okul müdürlerinin görev sürelerinin uzatılması ile ilgili yapılan değerlendirme sonucunda 281 müdürden sadece 109’unun başarılı bulunması, 172’sinin görevden alınması, sendikaları ayağa kaldırdı.

Eğitim-iş, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen Denizli Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto gösterisi düzenledi. Sendikalar, görev süresi uzatılacak eğitim kurumu müdürleri için değerlendirme formu üzerinden 100 üzerinden en az 75 puan almaları gerektiğinin kurala bağlandığını ancak puanlama sisteminin haksızlıklarla dolu olduğunu ileri sürerek, atamalara tepki gösterdi.

Dört sandika başkanının ortak açıklamasında, “Sonuçlara göre ülke genelinde 16 bin müdürden 7 bini, ilimiz genelinde de 281 müdürden sadece 109’u 75 ve üzeri geçerli puan alabilmiştir. Öğrenci, öğretmen ve velilerin okul müdürlerine verdikleri puanlar değerlendirmenin % 35-40’nı oluşturmasına rağmen kamuoyu kandırılarak öğrenci, öğretmen ve velilerin tercihleri doğrultusunda atamalarının yapılacağı yanılgısı oluşturulmuştur. Bu yanılgının kanıtı da kendi kurumlarından tam puan almış kurum müdürlerinin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından başarısız sayılmış olmasıdır. Atamalarda kariyer ve liyakat bir tarafa atılmış, yandaş yönetici görevlendirme hevesinden öteye geçilmemiştir” denildi.

“DİRENECEĞİZ”
Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, müdür atamalarında yapılan haksızlıklara karşı direniş kararı aldıklarını vurgulayarak, “Direnmeden, hak aranmıyor. Direne direne hakkımızı alacağız” dedi.

“BU HAKSIZLIĞI HERKESE ANLATACAĞIZ”
Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün haksız ve hukuksuz müdür atamalarını, öğrencilerden velilere herkese anlatacağız. Bunun için güç birliği oluşturduk. Hakkımızı alana kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

“BU KIYIMIN HESABINI VERECEKLER”
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay ise konuşmasında müdürlere puan veren il ve ilçe milli eğitim müdürlerine seslenerek, “İlimizdeki okulların eğitimdeki ve sınavlardaki başarılarıyla gururlanan il ve ilçe milli eğitim müdürleri için bugün ne değişmiştir de değerlendirmelerinden okul müdürleri sınıfta kalmıştır? Dün başarılı bulurken bugün başarısız ilan ettikleri okul ve kurum müdürleriyle ilgili geçmişte yapılan bir işlem var mıdır? Başarısızlıkları ile ilgili tedbirler alınmış mıdır? Bu kurumlar kendileri tarafından ziyaret edilerek herhangi bir tespitte bulunulmuş mudur? Eğer bu 200’e yakın müdür başarısız olarak değerlendirilmişse yıllardır bu müdürlerle çalışan siz İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, nasıl başarılı oluyorsunuz, o koltuklarda hangi kriterlere göre oturmaya devam ediyorsunuz?” diye sordu.

Aktif Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Aydın Karaca ise, tüm Denizli halkını mücadelelerine destek olmaya çağırdı.

Yorumlar

misafir   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 01:09

1.Başarısız ve başarılı müdürlerin arasında hangi sendikadan kaç üye müdür var onu da açıklasınlar bakalım. 2.Bu arada bu eylemle birileri vagon mu oldular bu sefer gerçekten.3. O basın açıklamasında kaç tane görevden alınan müdür vardı acaba.

Misafir   -  Bağlantı 25 Ağustos 2014, 18:23

Değerlendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri 1,5-2 aydır bu görevdeler.Ne zaman tanımaya fırsat bulmuşlar acaba? Yoksa sadece o sendikadan gelen listedekiler mi geçerli puan aldılar….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı