REKLAMI GEÇ

Denizli’de Felsefe Olimpiyatı

Denizli’de Felsefe Olimpiyatı

Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Biriminin düzenlediği On dokuzuncu Türkiye Felsefe Olimpiyatı Denizli’de yapıldı. Afyon, Aydın, Denizli, Isparta, İzmir, Manisa, Kütahya ve Muğla’dan 41 öğrencinin katıldığı 19. Ulusal Felsefe Olimpiyatı’na İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi ev sahipliği yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2014 Salı, 09:27

Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Biriminin, yaratıcı düşünme ve araştırma ruhunu geliştirmek, düşünme uğraşısının kendi başına değerini göstermek, düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratmak amacıyla düzenlediği 19. Ulusal Felsefe Olimpiyatı hakkında bilgi veren, Felsefe Olimpiyatı Bölge Komisyon Başkanı ve Ulusal Jüri Üyesi Dr. Yüksel Marım, “Altı yıl önce Tavas’ta ektiğimiz felsefe tohumları, meyveye dönüştü. Bu altı yıl içinde güzel dereceler elde eden bölgemiz bununla yetinmeyerek, önümüzdeki yıllarda Uluslararası felsefe olimpiyatlarını Denizli’de yapmak istiyoruz” dedi.

“BİLGİYİ SEVMEK BİLGİNİN PEŞİNDEN KOŞMAKTIR”
Organizasyon paydaşlarından olan Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Felsefenin anlamı ‘bilgiyi sevmek bilginin peşinden koşmaktır’. Felsefe deyince düşünmek gerekir. Felsefe dersi zordur. Ama bir o kadarda zevklidir. Hayatı ve kendimizi sorgulatır. Bu tür organizasyonların en güzel tarafının derece elde etmekten çok, öğrencilerin bu atmosferi yaşayarak içlerinde varolan potansiyelleri ortaya çıkarır. Bunun canlı şahidi bu törendir. Burada pırıl pırıl öğrencileri görüyorum, yapılan güzel etkinlik ve yüzlerdeki memnuniyet ifadesi bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.

ULUSLAR ARASI FELSEFE OLİMPİYATLARINA KATILACAK
Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nde yapılan ve 8 ilden 41 öğrencinin katıldığı 19. Ulusal Felsefe Olimpiyatında ilk iki dereceye giren öğrenciler, gelecek yıl Mayıs ayı içerisinde Estonya’da yapılacak olan 23. Uluslar arası Felsefe Olimpiyatlarına katılacak.

Sonuçların iki hafta sonra Türkiye Felsefe Kurumu’nun resmi sitesinde ilan edileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı