REKLAMI GEÇ

Denizli’de her 4 yükseköğrenim öğrencisinden birine yetecek yurt var

Denizli’de her 4 yükseköğrenim öğrencisinden birine yetecek yurt var

30 yıldan bu yana üniversitenin kurulu olduğu Denizli’de öğrenci ve yurt kapasitesi her yıl artıyor. Fakat Denizli’nin öğrenci varlığına karşın, devlet yurdu kapasiteleri düşük kalıyor. 50 bine yakın öğrencinin olduğu Denizli’de 10 bin devlet yurdu kapasitesi var.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2023 Perşembe, 13:02

Denizli yurt kapasiteleri konusunda her yıl büyüyor. Fakat buna karşın öğrenci sayısı da hızla artıyor. Denizli’de 1993’ten bu yana kurulu olan Pamukkale Üniversitesi, sadece bu yıl 10 binden fazla yeni öğrenci kabul etti. Yeni gelen öğrencilerle birlikte PAÜ’nün öğrenci varlığı 46 bin 618’e çıktı.

DENİZLİ’DE 11 YURT VAR

Elbette üniversiteye gelen her öğrenci şehir dışından gelmiyor. Kent üniversitelerinin en büyük özelliği, kendi şehrinde okumak isteyen öğrencilerin tercihi olması. Ama yine de bu barınma sorunu olmadığı anlamını taşımıyor.

Öğrenci barınması dendiğinde ilk akla gelen devlet yurtları geliyor. Bu durumda da Denizli devlet yurtları ve bunların kapasitelerine bakmak gerekiyor. Denizli’de yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren 11 yurt var.

12 BİN 390 YATAK KAPASİTESİ

Denizli öğrenci yurtları, kent merkezi ana kampüs çevresi ve ilçelerde meslek yüksek okulları çevresinde yer alıyor. Ana kampüse yakın 6, ilçelerde ise 5 yurt var. Denizli üniversite yurtları, bu binalarda 8 bin 391 kız, 3 bin 999 erkek olmak üzere 12 bin 390 yatak kapasitesine sahip.

Denizli’de son olarak 2 bin kişi kapasiteli 5 bloktan oluşan yeni bir yurt bu yıl ilk kez öğrenci alacak.

DENİZLİ’NİN ÖĞRENCİ SAYILARI

Denizli’de tek bir üniversite var. 30 yıllık Pamukkale Üniversitesi’nde çok sayıda ve fakülte ve yüksekokul eğitim veriyor. Pamukkale Üniversitesi’ne bu yıl 10 bin 128 yeni öğrenci kayıt yaptırdı. Bu sayıyla birlikte Pamukkale Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 46 bin 618’e yükseldi.

Yorumlar

güneycabbar   -  Bağlantı 1 Eylül 2023, 11:33

bu demektir ki sansar ev sahiplerine fırsat doğdu allah para ile gözü kararmış halden yoldan anlamaz insanlar eline düşürmesin inşallah eee bunun birde öte tarafı var…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı