REKLAMI GEÇ

Denizli’de ortaokul öğrencileri PAÜ Orman Okulunda buluşuyor

Denizli’de ortaokul öğrencileri PAÜ Orman Okulunda buluşuyor

Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) TÜBİTAK projesi kapsamında ortaokul öğrencileri, PAÜ Orman Okulunda etkinliklere katılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2022 Perşembe, 15:45

TÜBİTAK’ın “4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı” kapsamında desteklenen “Doğada Serüven Başlıyor Orman Okulu” adlı proje, kampüs içindeki botanik bahçesinde 5 Eylül’de başladı.

PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Taşkın Ekici AA muhabirine, 20 eğitmenin katıldığı projenin 5 ve 6. sınıf öğrencilerini kapsadığını söyledi.

Ekici, projenin farklı nedenlerden dolayı doğadan kopuk yetişmek zorunda kalan öğrencilerin okul dışı öğrenme ortamlarından biri olan orman okulunda hem kendini hem çevresini tanıma fırsatı yakalamasını, çevreye yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladığını ifade ederek, doğayı sevenin insanı da seveceğini belirtti.

Okulda orman yangını tatbikatı, ilk yardım eğitimi, hayvanları, bitkileri, böcekleri ve doğayı tanıma gibi eğitim etkinlikler yapılıyor.

Program 11 Eylül’de sona erecek

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 9 Eylül 2022, 07:33

MEB Belediye Valilik ortak kararla yılda 2 sefer Türkiye nin önemli yerlerine zorunlu öğrenci gezisi düzenlenmesi ve Köylerde Atölye açılması burada her bir öğrenciye eğitim verilmesi şarttır Eğitim sadece Türkçe Matematikden ibaret değildir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı