REKLAMI GEÇ

PAÜ’ye araç girişi tarifesi yeniden belirlendi

PAÜ’ye araç girişi tarifesi yeniden belirlendi

Pamukkale Üniversiesi’nde (PAÜ) diyalog dönemi. Üniversite yönetiminin araç girişlerini ücretli hale getirmesiyle başlayan tartışma, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve öğrenci temsilcisi Doğuhan Oğuzhan’ın görüşmesiyle tatlıya bağlandı. Yıl sonuna kadar 125 lira olan tarife 75 liraya, 6 aylık 250 lira olan tarife 150 liraya düşürüldü. Personel girişi de ücretlendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2016 Pazar, 11:59

PAÜ’de yarından (pazartesi) itibaren araç girişi ücretli olacak. Rektörlüğün daha önce aldığı karar gereğince, kampüse araçlarıyla giriş yapacak öğrenci ve personel ücret ödeyecek. Bu konuda daha önce belirlenen ücret tarifesi ise, öğrencilerden gelen yoğun tepki üzerine yeniden ele alınarak revize edildi.

PAÜ öğrencileri, Denizlihaber.com’un da duyurduğu ücretli araç girişi uygulamasına yoğun tepki göstermiş, twetter üzerinden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a düzenlemenin yeniden ele alınması çağrısında bulunmuş ve imza kampanyası düzenlemişti.

Öğrenciler 741 imza toplarken, Rektör Bağ da öğrenci temsilcisi olarak Doğuhan Oğuzhan’ı kabul ederek bir süre görüştü. Bu görüşmenin ardından PAÜ yönetimi, araç girişleriyle ilgili tarifede indirime gitti.

Buna göre, kampüse araçlarıyla girecek öğrenciler 31 Aralık 2016’ya kadar 75, 1 Ocak-30 Haziran ve 1 Temmuz-31 Aralık 2017 tarihleri arasında 150 lira ödeyecek. Daha önce ücret alınmayacağı belirlenen personel ise 10 lira karşılığında geçiş yapacak.

Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezi’ne gelenler ve öğrenci velileri, kartlarını spor merkezinden alacak ve yalnızca kampüs G3 girişini kullanacaklar.

Pamukkale Üniversitesi Araç Geçiş ve Otopark Sistemleri Yönergesi uyarınca kampüse girişlerde OGS etiket ücretleri ekim-aralık dönemi için 125, önümüzdeki yıl ocak-haziran ve temmuz-aralık dönemleri için 250’şer lira olarak belirlenmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı