Rehber öğretmenlerine tercih robotu

İzmir Antalya, Isparta, Afyon, Manisa, Aydın, Muğla, Burdur illerinden gelen rehber öğretmenlerine tercih danışmanlığı eğitimi veren Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimcilere tercih robotu verdi.
/ DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2013 Pazartesi, 09:52
Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, tercih danışmanlığında da çevre illere model oldu. Geçtiğimiz haftalarda Düzce’de 29 rehber öğretmene tercih danışmanlığı eğitim veren Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminde görevli Rehberlik ve psikolojik Danışma Uzmanı Dr. Erkan Kavas, komşu illerden gelen talep üzerine Denizli’de de kurs düzenledi.
Denizli’ye komşu illerden gelen öğretmenlere DEGDER toplantı salonunda tercih danışmanlığı eğitimi verildi. Eğitime İzmir, Isparta, Afyon, Burdur, Antalya, Manisa, Aydın, Muğla illerinden gelen ve bu illerdeki eğitim gönüllüsü derneklerde faaliyet gösteren rehber öğretmenler katıldı.
İki gurup halinde eğitime alınan rehber öğretmenler eğitimin verimli geçtiğini belirten Kavas, Denizli’de yapılan tercih danışmanlığı hizmetini modelleyerek kendi illerinde de aynı hizmeti vermeye başlayacaklarını belirtti.
Eğitimler hakkında bilgi veren Dr. Erkan Kavas; “Bilgi paylaştıkça artar düşüncesinden hareketle talep eden herkese yardımcı oluyoruz. Önemli olanın samimi ve gönülden ülke insanına hizmet götürmek” dedi.
Kavas tercih danışmanlığı eğitiminde bu yıla özel tespitlerini de paylaştıklarını ve eğitime katılan tüm öğretmenlere tercih robotu verdiklerini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yıl boyunca Denizliden e okul sistemiyle başvuru yapan rehber öğretmenlere de hizmet içi eğitim müd aracılığı ile eğitim veridi. bu eğitim 3 ayrı haftada 3 gurup rehber öğretmen katıldı. Hatta düzce ilinde görev yapan rehber öğretmenlere bile bu eğitim verildi. bu eğitim haberleri de basında yer aldı
belli bir zümre ve cemaat üzerinden yapılan yada verilen hizmetler tamamen insnaları gruplaştırma ve bölme eylemidir, bizden değilsen yoksun mantığı, neden il genelinde bilgilendirme yaparak eğitim verilmiyor ki