REKLAMI GEÇ

Spastik engellilere yeni okul

Spastik engellilere yeni okul

Denizli’nin Gültepe Mahallesi’nde bulunan Reşat Vural İlköğretim Okulu’nun eski binası Denizli Belediyesi tarafından tadilatı spastik engelli çocukların eğitim göreceği hale getirildi. 10 derslikli okul törenle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Okulun açılmasıyla spastik engelli çocuklar eğitim yuvasına kavuşmuş oldu.

/ DENİZLİHABER / 6 Eylül 2012 Perşembe, 16:05

Reşat Vural İlköğretim Okulu’nun eski binası Denizli Belediyesi tarafından tadilatı yapılıp, engellilerin eğitim göreceği şekilde düzenlenerek eğitim yuvası oldu. Yıllardır başka okullarda eğitim almaya çalışan spastik engelli öğrenciler projenin tamamlanmasıyla okula kavuştu.

Projesi Özel İdare Müdürlüğü tarafından hazırlanan, tadilatı Denizli Belediyesi tarafından yaptırılan okulun devir teslimi törenle yapıldı. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile spastik engelli öğrenciler aileleriyle birlikte katıldı.

Dersliklerin devir teslim töreninde duygusal anlar da yaşandı. Umut Çocukları Derneği’nin üyeleri ve çocuklar okullarına kavuşmanın mutluluklarını yaşadılar. Emine Aslan isimli spastik engelli öğrenci Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’ye sarıldı ve teşekkür etti. Törene katılanları duygulandıran Aslan, Zeybekci’yi evlerine çay içmeye davet etti.

Törende konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Özellikle engelli çocuklarımızın önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Bu konuda Engelliler Meclisi’nin bize ilettiği tüm sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu okulda engellerin kaldırılması adına önemli bir adım” dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ise, “Herkes bir gün engelli adayıdır. Engelli olmak suç değil. Onlar için elimizden geleni yapmalıyız. Bizim insanımız arlıdır. Onların bulup sorunlarının çözümü için yapılanlar ortada. Denizli Belediyesi’nin yaptığı bu derslikler çocuklarımız için güzel bir eğitim yuvası oldu” dedi.

Vali Abdülkadir Demir de, “ Nerede bir engelli vatandaş var ise bulup onunla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Sağlık, eğitim ve maddi konularda destek oluyoruz. Onların önündeki engelleri teker teker kaldırıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tadilatı yapılan derslikler Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Törene katılanlar derslikleri birlikte gezip, inceledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı