Denizlili 19 bin 254 öğrenci LGS’ye girdi

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin iyi bir liseye yerleşebilmek için ter döktüğü LGS tamamlandı. Sabah saat 09.30’da başlayan ve iki oturun halinde gerçekleştirilen sınava Denizli’de 19 250 öğrenci katıldı.
Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2020 Cumartesi, 13:41
Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı saat 09.30’da başladı. Denizli’de 19 bin 254 öğrenci koronavirüs tedbirlerine uygun olarak sınav salonlarına alındı. Okullarda sosyal mesafe kuralına uyuldu, görevliler tarafından öğrencilerin el dezenfektanları yapıldı.
LGS’nin ilk oturumu saat 09.30’da başladı. Sözel alanda 50 sorudan oluşan ilk bölüm için öğrencilere 75 dakika süre tanındı. Verilen kısa aranın ardından saat 11.30’da ise ikinci oturum gerçekleştirildi. Öğrenciler bu bölümde kendilerine sayısal alanda yöneltilen 40 soruya 80 dakika için cevap vermeye çalıştı.
Koronavirüs sonrası yapılan ilk büyük sınav olan LGS’de öğrenciler kadar velileri de büyük heyecan yaşadı. Öğrenciler içeride ter dökerken, okulların dışında bekleyen aileleri de dualarıyla onlara eşlik etti.
SONUÇLAR 16 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK
İki oturum halinde gerçekleştirilen LGS tamamlandı, öğrenciler sınav salonlarından okulların dışında kendilerini bekleyen ailelerine koştu. LGS sonuçları 16 Temmuz 2020’de https://www.meb.gov.tr internet adresinde erişime açılacak. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.