Liseliler Berkin için yürüdü

Denizli Devrimci Liseliler, Gezi Direnişi sırasında gaz kapsülü ile başından vurulan ve 225 gündür yoğun bakımda uyutulan Berkin Elvan için yürüdü. “Berkin, gidemediği okulunda devamsızlıktan kaldı ama direnişten pekiyi aldı” diyen liseliler, devamsızlığın 10 güne düşürülmesini geçme notunun ise 50’ye çıkarılmasını protesto etti.
/ DENİZLİHABER / 26 Ocak 2014 Pazar, 10:26
Gezi Direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı’ndaki polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulan ve 225 gündür komada uyutulan 14 yaşındaki Berkin Elvan’a destek için yürüdüler.
Berkin’in gözlerini açabilseydi liseye başlayacağını ve diğer öğrenciler gibi Cuma günü lisedeki ilk karnesini almış olacağını vurgulayan gençler,”Berkin uyurken birçok gündem değişti Türkiye’de. Berkin’in gidemediği okullarda devamsızlık 10 güne düşürüldü, geçme notu 50ye çıkarıldı. Berkin devamsızlıktan sınıfta kaldı ama direnişten pekiyi aldı! Berkin’in uyanmasını öfkeyle beklerken öfkemize öfke katan eğitim sistemindeki her sorunun doğrudan muhataplarını, bizleri hiçe sayan eğitim sistemindeki yapılan düzenlemeler ve tartışmalarla karşı karşıya kaldık” diyerek eğitim sistemindeki yeni düzenlemeleri de protesto etti.
Öğrencilerin, devamsızlığı 10 güne indirerek liselileri bilimsellikten uzak, ezberci, cinsiyetçi eğitim sisteminin kıskacında tutmaya çalışılıp, geçme notunu 50 ye çıkararak içi boşaltılmış, köhnemiş bu sistemden geçer not almak için daha çok ezberciliğe itildiğini ileri süren liseliler, “Bu sistemin savunucusu ve devamcısı düşünmeyen, sorgulamayan robatlar yaratmaya çalışıyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.