REKLAMI GEÇ

Denizlili eğitimciler Ankara’da hakları için yürüdü

Denizlili eğitimciler Ankara’da hakları için yürüdü

Eğitim-İş Denizli Şubesi’ne kayıtlı eğitimciler, haklarını aramak için Ankara’da yapılan yürüyüşe katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2019 Salı, 12:37

Denizli Eğitim-İş Şubesi’ne kayıtlı eğitimciler, “2014 yılı aralık ayında Yatağan’dan Tandoğan’a gerçekleşen Laik Eğitim ve Emeğe Saygı yürüyüşünden sonraki ilk ciddi eylem” olarak değerlendirdikleri ve yaklaşık 2500 eğitim emekçisinin destek verdiği Ankara’daki yürüyüşe katıldılar.

Eğitim-iş Genel Başkanı Orhan Yıldırım yardımcı personelin, memurların, rehber öğretmenlerin, ana sınıfı ve özel eğitim öğretmenlerinin branş bazında sorunlar yaşadığını, 3600 ek göstergenin haklı bir talep olduğunu, vergi diliminin sürekli artmasının çalışanları yoksullaştırdığını, insanların hak ettiği emekliliklerini yaşayamadıklarını ve mağdur edildiklerini vurguladı.

Mülakatların hak kaybı olduğunu, atanabilmek için birilerinin iki dudağının arasında insanların  hayatlarından bile olduğunu belirten yıldırım, Diyarbakır’ın Civelek ilçesindeki savcıya da öğretmenlere uyguladığı zorbalık nedeniyle sert tepki gösterdi.

Bir buçuk saatlik yürüyüş sonunda Anıtkabir’e ulaşan binlerce eğitim emekçisi Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunarak ziyaretlerini gerçekleştirdi. Eğitim-iş’in bu eylemi OHAL ve sonrasında yapılan ilk ciddi yürüyüş olma özelliğini gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı