REKLAMI GEÇ

Denizlili öğrenciler Uluslararası STEM Olimpiyatları’nda 17 madalya kazandı

Denizlili öğrenciler Uluslararası STEM Olimpiyatları’nda 17 madalya kazandı

Paris’te düzenlenen ve dünya genelinde 400’ü aşkın öğrencinin katıldığı Uluslararası STEM Olimpiyatları’na Denizli’den katılan 5 öğrenci, kendi yaş gruplarındaki kategorilerde 13 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2023 Salı, 16:32

Şubat ayında online olarak 114 ülkedeki 1.200 okuldan 11.000 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ön eleme sınavlarını başarı ile geçen 6. sınıf öğrencisi Eyüp Ege Dündar, 7. sınıf öğrencileri Atakan Acar ile Arda Karapınar, 11. sınıf öğrencileri Baturay Kafkas ile Beyza Kulaklı, geçtiğimiz hafta Paris’te düzenlenen STEM Olimpiyatları’na katıldı.

22 ülke, 95 okul ve 400’ü aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen olimpiyatlarda öğrenciler, matematik, fen bilimleri ve kodlama kategorilerinde yarıştı.

Yarışmalarda, Eyüp Ege Dündar, 6. sınıflarda Matematik kategorisi dünya ikincisi olarak altın madalya, bilim kategorisinde yarışmaya katılanlar arasında yüzde onluk dilime girerek altın madalya ve kodlama kategorisinde yarışmaya katılanlar arasında yüzde otuzluk dilime girerek bronz madalya kazandı.

Atakan Acar da, 7. sınıflarda matematik kategorisi dünya birincisi olarak altın madalya, bilim ve kodlama kategorilerinde ise yarışmaya katılanlar arasında yüzde yirmilik dilime girerek 2 gümüş madalya aldı.

Arda Karapınar da 7. sınıflarda matematik kategorisinde dünya ikincisi olarak altın madalya, bilim kategorisi dünya birincisi olarak altın madalya ve Kodlama kategorisinde yarışmaya katılanlar arasında yüzde otuzluk dilime girerek bronz madalya kazandı.

11. sınıflarda ise Baturay Kafkas, kodlama kategorisinde dünya birincisi olarak altın madalya, matematik kategorisinde dünya ikincisi olarak altın madalya, bilim kategorisinde yarışmaya katılanlar arasında yüzde onluk dilime girerek altın madalya aldı, Beyza Kulaklı ise kodlama kategorisinde dünya üçüncüsü olarak altın madalya, matematik ve bilim kategorilerinde de yarışmaya katılanlar arasında yüzde onluk dilime girerek 2 altın madalya kazandı.

Kodlama öğretmeni Hakan Badem, öğrencileriyle birlikte Türk bayrağını Paris’te turnuva boyunca dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını, bundan sonraki süreçte de bu alanda yarışmaların takipçisi olacaklarını aktardı.
6. sınıf öğrencisi Eyüp Ege Dündar da, elde ettiği başarının Cumhuriyetin 100. yılında gelmesinin gururunu yaşadığını ifade ederek, “Bu madalyalarımı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün Cumhuriyet kahramanlarına armağan ediyorum” dedi.

Beyza Kulaklı ise, okul hayatı boyunca matematiği çok sevdiğini ve lise eğitimi sonrası Bilgisayar Mühendisliği hedeflediğini ifade ederek, “Yarışmada büyük bir başarı elde ederek Türk bayrağını dalgalandırdım, ileride de çalışmalarımı devam ettirerek daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum” dedi.

Yorumlar

horoz   -  Bağlantı 2 Ağustos 2023, 08:30

maşallah çocuklar zihniniz yolunuz açık olsun inşallah vatana milleye hayırlı olun…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı