REKLAMI GEÇ

Denizlili öğrencinin hikayesi birincilik getirdi

Denizlili öğrencinin hikayesi birincilik getirdi

Su kullanımına ilişkin farkındalığın oluşması amacıyla 19 ilde pilot uygulaması başlatılan proje kapsamındaki yarışmada Gülbağlık Ortaokulu Öğrencisi Ayşen Şağban’ın hikayesi Denizli’ye birincilik getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2017 Pazartesi, 16:02

Milli Eğitim Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü 19 kenti pilot olarak belirledi ve su tasarrufu ve bilinçli su tüketimi içerikli ‘Su Elçileri ve Farkındalığın Artırılması Projesi’ni faaliyete geçirdi.

Aralarında Denizli’nin de yer aldığı pilot illerde farkındalığın artırılmasını sağlamaya yönelik yarışmalar düzenlendi.

19 ilden öğrencilerin eserleriyle katıldığı “Su Elçileriyiz Suyun Bekçileriyiz” hikaye yarışmasında Kale Gülbağlık Ortaokulu öğrencisi Ayşen Şağban eseriyle birincilik ödülü kazındı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz hikayesi ile Denizli’ye birincilik getiren öğrencisini makamında kabul etti. Müdür Oğuz öğrencisine birincilik ödülü olarak bilgisayarın yanı sıra altın takti ve çeşitli hediyeler verdi.

Oğuz yaptığı açıklamada “Ayşen kızımız başarılı çalışkan bir öğrencimiz. Derslerindeki başarısının yanında ülke genelinde yapılan hikaye yarışmasında birincilik alması başarısını daha da pekiştirdi. Kendisini kutluyorum. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak vatan, bayrak ve ülke sevdalısı nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Ayşen kızımız gibi başarılı öğrencilerimiz diğer arkadaşlarına da ışık tutuyor. Tüm bu başarılar öğretmenlerimizin gayretleri ile oluyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Projenin içeriği hakkında da bilgiler veren Müdür Oğuz; “Proje Türkiye’de çevre koruma ve suyun sürdürülebilir kullanımına katkı sağlamak, çevre koruma ve su kaynaklarının etkili ve makul olarak kullanılması ile ilgili farkındalık artırma faaliyetlerini uygulamak hedefleniyor” dedi.

Yorumlar

Horozkentli   -  Bağlantı 18 Aralık 2017, 20:05

Tebrikler Ayşen e, hakikaten daha çok var böyle güzel çocuklar. Onlari bulup çıkarmak gerek. Bu da eğitimcilerin görevi. İnşaallah herkes hakkıyla işini yapar da bu başarıları daha fazla görürüz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı