REKLAMI GEÇ

Denizli’nin 5 okuluna Z-Kütüphane kuruldu

Denizli’nin 5 okuluna Z-Kütüphane kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek birçok materyallerle donatılan Z Kütüphaneler Denizli’de. İlgi çeken kütüphanelerin ilk 5’i Üçler, Saadet Erikoğlu, Kömürcüoğlu, Hacı Ahmet Paralıve Katip Çelebi İlkokullarında kuruldu

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2013 Pazartesi, 17:59

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi kapsamında, Z-Kütüphane uygulamasına geçildi. Fiziki şartları uygun olan Üçler İlkokulu, Saadet Erikoğlu İlkokulu, Kömürcüoğlu İlkokulu, Hacı Ahmet Paralı İlkokulu ile son olarak Katip Çelebi İlkokulunda hizmete giren Z-Kütüphaneler, okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek birçok materyali bulunduruyor.
Katip Çelebi İlkokulu Z-Kütüphane açılış törenine katılan Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, “ Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında şehir merkezinde 29 okul halka açıldı. Okullar milletin malıdır. Günde sadece 6-8 saat açık olup ta daha sonra kapılarına kilit vurulması doğru değil. Ne kadar fazla kullanılırsa katma değer katkısı artar. Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalarımız sonucunda spor salonlarından da öğrencilerimiz ders saatleri içerisinde faydalanabildiği gibi akşamları ve hafta sonları sporsal faaliyetlerde yararlanabileceklerdir. Yine okullar hayat olsun projesi kapsamında okulun bir kültür merkezi olması açısından kütüphanelerimizde önem kazanmaktadır” dedi.

‘Kitapla Buluşma Vakti’ ve ‘Türkiye Okuyor’ projelerinin devam ettiğini söyleyen Milli eğitim Müdürü Akgül, “ Kütüphaneler teknolojik donanım ve dekor olarak çocukları cezbedici bir platform olmalıdır. Bizde öğrencilerimizin öğretmenlerimizin ve semt sakinlerinin faydalanabilmesi için bu kütüphaneleri hayata geçirdik. İnsanlar kitap okudukça kelime hazneleri genişledikçe daha zengin düşünebilmektedirler. Bu kütüphanelerimiz internet bağlantısı ve e-okur yazarlığı alanlarında da hizmet vermektedir. Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü imkanları ile bu kütüphaneleri yaptık. Bu tarz kütüphanelerin yapımına diğer okullarımızda da devam edeceğiz. Amacımız bu kütüphanelerin sürekli açık olması ve hizmet vermesidir. Ayrıca bu kütüphanelerde Tubitak’ın geliştirdiği sistem çerçevesinde şairin ve yazarın kendi sesinden eserlerini dinleme şansıda olacak” diye konuştu.

Katip Çelebi İlkokulu Z Kütüphane açılışına Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Okul Müdürü Recep Özgen, Okul aile birliği başkanı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Okul Aile Birliği Başkanı Emine Zeybek, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’e teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı