REKLAMI GEÇ

Denizli’ye öğrenci akını

Denizli’ye öğrenci akını

Türkiye’deki çocukların, farklı illeri ziyaret ederek, ülkeyi daha iyi tanımalarını sağlamak ve zihinlerindeki önyargıları yıkmak amacıyla hazırlanan, ülke içi öğrenci değişim programı ‘Gönül Köprüsü’ kapsamında, 2 bin 655 öğrenci Denizli’ye gelecek.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2008 Çarşamba, 00:00

“Gönül Köprüsü” projesi ile Şırnak, Karabük, Gümüşhane ve Elazığ illerinden 2 bin 655 öğrenci ilimize gelecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen “Gönül Köprüsü” projesi, Turkcell’in ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Projenin amacı Türkiye’nin 81 ilindeki 100 bin çocuğun, ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak ve zihinlerdeki önyargıları yıkmak ve çocukların farklı illeri ziyaret ederek bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmelerini ve ömür boyu sürecek dostluklar kurmalarını sağlamak.

İlköğretim 7-8 ve ortaöğretim 1-2. sınıflarında okuyan 100 bin öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği illerde 5 günlük kültür turlarına katılacak. Haziran ayında başlayacak geziler toplam 8 hafta sürecek. Geziler kapsamında ilimizden de 18 okuldan 672 öğrenci Bitlis’e gidecek.

Öğrencilerin tanışmasını ve kaynaşmasını sağlayacak olan “Gönül Köprüsü” projesinin tanıtımı için Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.

Vali Yardımcısı Ertekin, toplantıda yaptığı konuşmada amacın doğu ve batıdaki öğrencilerin diğer illeri ziyaret ederek orayı tanımaları, birbirleriyle tanışıp kaynaşmaları olduğunu belirterek, “Doğu ve Karadeniz’deki illerimizden 2 bin 655 öğrenci Denizli’ye gelecek. Denizli’den de 672 öğrenci Bitlis’e gidecek. Bu projenin başarılı olması için yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, “Gönül Köprüsü” projesinin dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygusunu geliştirmek olduğunu ifade ederek“ Bütün çalışmalarımızı ve organizasyonumuzu yaptık. Gezilecek görülecek yerler ile katkı yapacak aileler belirlendi. Bunun bize maddi olarak maliyeti 200 bin YTL. Bu konuda Valiliğimizin, Denizli Belediyesi’nin, sivil toplum kuruluşlarının ve ailelerin katkısını ve desteğini aldık. 360 kişilik ilk grubumuz 17 Haziran 2008 tarihinde ilimize gelecek ve beş gün kalacak. Son grubumuz da 1 Ağustos tarihi itibariyle Denizli’den ayrılacaklar ve toplam olarak 2 bin 655 kişiyi Denizli’de ağırlayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı