REKLAMI GEÇ

Dershane yerine okul kursları

Dershane yerine okul kursları

Kapatılan dershanelere alternatif olarak ortaokul, lise ve mezun öğrenciler için açılacak kurslar, 20 Ekim Pazartesi günü başlıyor. Hafta içi ve hafta sonu açılacak kurslar, gece saat 22:00’a kadar devam edecek. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, kurslara devam zorunluluğu olduğunu belirterek, “Ders saatinin 10’da biri kadar devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2014 Salı, 10:58

Millî Eğitim Bakanlığı’nın örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kurslarının Denizli genelinde 20 Ekim 2014 tarihinden itibaren başlayacağını duyuran İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Bakanlığımızın özel dershanelerin dönüşümleri çerçevesinde başlatmış olduğu kurslar ortaokullar, liseler ve halk eğitim merkezi müdürlüklerince ilçe milli eğitim müdürlüklerince kurulan komisyon kararlarına dayalı olarak belirlenen okullarda veli ve öğrencilerin ders ve öğretmen seçimlerine göre gerçekleştirilecek” dedi.

KURSLAR ÜCRETSİZ
Açıklamasında kursların ücretsiz olacağını, ders ve öğretmen seçimlerini öğrenci ve velilerin yapacağını vurgulayan Oğuz, “Kurslara devam zorunluluğu var. Ders sayısının 10’da 1’i oranında devam etmeyen öğrencilerin kurs kayıtları silinecek” dedi.

GECE 22:00’A KADAR KURS
Milli Eğitim Müdürü Oğuz, kursların hafta içi ders saatleri dışında, hafta sonları ve yarıyıl tatilleri ile ihtiyaç duyulması durumunda yaz tatillerinde de açılabileceğini belirterek, “Kurslar saat 22.00’a kadar devam edebilecek. Sınıf öğrenci sayıları ise en az 10 en fazla 25 kişi olabilecek. Kurslar ilkokullarda açılmayacak. Ortaokul ve lise öğrencilerimiz kurslar için kendi okullarına, mezun durumdaki öğrencilerimiz ise kendilerine en yakın halk eğitim merkezine müracaat ederek açılacak kurslardan faydalanabileceklerdir. Okullarımız ve halk eğitim merkezlerindeki kurslardan faydalanmak isteyen öğrenci, veli ve mezun öğrencilerimiz ile vatandaşlarımız okul ve halk eğitim merkezlerinden ayrıca Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünün web sayfası duyurular bölümünde yer alan ayrıntılı açıklamalardan bilgi alabilirler” dedi.

Yorumlar

nurhan   -  Bağlantı 14 Ekim 2014, 20:28

Vah yavrularım yaa…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı