REKLAMI GEÇ

“Dershanecilik sektörü, ilk sıralarda”

“Dershanecilik sektörü, ilk sıralarda”

Denizli Dershaneler Derneği Başkanı Mustafa Kemal Arslan, eğitim yöneticilerinin katıldığı yemekte, Denizli’de dershanecilik sektörünün, 100 bin kişiye ulaşan nüfusu ile Denizli’deki sektörler arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Aralık 2009 Çarşamba, 18:00

Denizli Dershaneler Derneği’nin, gelenekselleşen, Denizli Eğitim Yöneticileri Yemeği’nin 5’incisi, Polisevi’nde verildi. 7 Aralık’ta verilen yemeğe; Vali Vekili Abdullah Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, İzmir Dershaneler Derneği Başkanı, Aydın Dershaneler Derneği Başkanı, Denizli’deki ilköğretim okulları ve liselerin müdürleri ile Denizli Dershaneler Derneği üyeleri katıldı.

Denizli’nin, eğitimdeki beyin takımının katıldığı yemeğin açılış konuşmasını yapan DDD (Denizli Dershaneler Derneği) Başkanı-Uğur Dershanesi Kurucusu Mustafa Kemal Arslan, 2006’da kurulan derneğin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Arslan, “Diğer illerdeki dershaneler, Denizli’yi izleyerek hızla dernekleşti. Böylece örgütlü bir güç haline gelen dershanecilik, çok daha ciddi, meslek etik değerlerine ve yasalara bağlı bir kurumsallaşma yolunda ilerledi. Bu gelişmeye ve kurumsallaşmaya destek olan Sayın Valimiz Yavuz Erkmen’e, Milli Eğitim Müdürü Sayın Oğuz’a, Şube Müdürü Sayın Özevcimen’e, Denizli Ticaret Odası’na teşekkür ederiz” dedi.

DDD Başkanı Mustafa Kemal Arslan, Denizli merkezde halen faaliyet gösteren 42 dershanenin 32’sinin kitle, 10’unun grup dershanesi olduğunu belirterek, “Bu dershanelerde öğrenim gören öğrenci, eğitim veren öğretmen, bu kurumlarla çalışan diğer işletmelerde çalışanlar ve ailelerinin toplamı, 100 bin kişiye yaklaşıyor. Bu insanlar, aktif olarak sürekli dershanelerle birlikte. Bu da Denizli’de dershane sektörünü, Denizli’deki sektörler arasında ilk sıralara yükseltti” dedi.

Arslan, milli eğitim okullarındaki yüksek başarının ancak tamamlayıcısı olduklarını, milli eğitim ve okullarıyla oluşturdukları eğitim dayanışması ve işbirliğinin, son 4 yılda ülkenin gündemine oturan Denizli’nin ÖSS’deki başarısında etkili olduğunu ifade etti.

Yemekte konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, eğitim yöneticileri yemeğini düzenleyerek, eğitim yöneticilerini bir araya getiren Denizli Dershaneler Derneği’ne teşekkür etti. Oğuz, “Dernek, Denizli özel eğitiminde, dershaneler adına, derli toplu ve ciddi faaliyet gösterilmesini sağlıyor. Bu nedenle, derneğe büyük önem veriyoruz. Denizli’nin eğitimde başarılı sonuçlar alması ve eğitim alanında dayanışmayı geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Eğitim başarımızın mimarı olan okul ve dershane öğretmenleri olmadan bir yere ulaşamayız” dedi.

200’e yakın eğitim yöneticisinin katıldığı yemek, tam bir birlik beraberlik duygusu ve yüreklerde yeni başarı andının pekişmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı