REKLAMI GEÇ

“Doğru nefes alın”

“Doğru nefes alın”

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Sert, OKS ve ÖSS’ye katılacak öğrencilerin, sınav stresini, doğru nefes alma yöntemi ile yenebileceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2008 Cumartesi, 00:00

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, OKS ve ÖSS öncesi yaptığı basın toplantısında, sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Sert, öğrencilerin, doğru nefes alma teknikleri ile sınav stresini yenebileceklerini söyledi. Sert, doğru nefes alarak sınav stresinin yanı sıra her türlü stresle başa çıkabileceğini belirtti.

Sınav stresini yenmek için günler öncesinde ders çalışmanın bırakılarak sınav yokmuş gibi gündelik hayatın sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Sert, evde, arkadaşlarla mümkün olduğu kadar sınavdan bahsedilmemesinin, sınav olgusu ve stresinden uzaklaşmaya yardımcı olacağını söyledi. Sınav stresini yenmede anne ve babalara önemli görev düştüğünü belirten Sert, “Sınav bir ölüm kalım savaşı değil. Anne ve babanın çocukların stresini azaltmasındaki rolü yadsınamaz. Anne ve babalar çocuklarına sınavla ilgili soru sormamalı ve yorum yapmamalı. Kesinlikle kıyaslamadan kaçınmalılar. Çocuğa ‘Sen bugüne kadar elinden geleni yaptın. Sınavı kazanamasan da bizim için değerlisin’ mesajı verilmeli. Anne ve baba çocuğuna zorluk çıkaran değil, destek olan olmalıdır. Asla çocuğunun eğitimi için yaptığı harcamaları gerekçe göstererek, çocuk üzerinde baskı oluşturmamalıdır” dedi.

Çocukların oldukları gibi, yetenekleri ile sevilerek kabullenilmesi gerektiğini belirten Ahmet Sert, çocuğun eğitiminde, doğduğu andan itibaren anne ve babanın rolünün büyük olduğunu, her başarısızlıktan anne ve babanın da pay çıkarması gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan araştırmada, mevcut OKS sınav sistemi ile ilgili öğretmenlerin görüşlerine başvurulduğunda, öğretmenlerin yüzde 93,7’sinin mevcut OKS sisteminin öğrencileri hayata hazırlamada yetersiz olduğunu düşündüğünü, yüzde 80’inin mevcut OKS sisteminin öğrencilerin ilgisini yalnızca birkaç derse yöneltmeleri sonucunu doğurduğunu savunduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı