REKLAMI GEÇ

DOSTEK’in mucit öğrencileri ürettikleri robotla yarışmaya katıldı

DOSTEK’in mucit öğrencileri ürettikleri robotla yarışmaya katıldı

Denizli OSB Teknik Koleji (DOSTEK), İzmir’de düzenlenen uluslararası liseler arası robotik yarışması FIRST Robotics Competition’a (FRC) güvenli taşımacılık için tasarladıkları robotla katılarak Denizli’yi temsil etti. DOSTEK’in mucitlerinin yaptığı robot ilgi odağı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2022 Çarşamba, 16:30

Denizli OSB Teknik Koleji, önemli bir bilimsel etkinlikte boy gösterdi. Etkinliğe katılan takımlar, güvenli taşımacılık için tasarladıkları robotlarla kıyasıya yarıştı. Robert Koleji, Alman Lisesi gibi 31 köklü takımın yer aldığı yarışmada Denizli’yi DOSTEK temsil etti.

ABD’de 30 yılı aşkın süredir devam eden ve Her yıl konsepti NASA tarafından belirlenen robotik yarışması (FRC) son 8 yıldır ülkemizde de düzenleniyor.

Yarışmanın kazananları ise ABD Houston’daki büyük finale gitmeye hak kazanarak pek çok üniversitede burs ve Google, Facebook gibi şirketlerin ana merkezlerinde staj imkânı kazanacak. Etkinliğin ortaokullar için olan ayağında Lego, lise ayağında ise Disney Plus gibi dünya çapında sponsorlar bulunacak.

Bu yıl İzmir fuar alanında gerçekleştirilen yarışmaya DOSTEK Özel Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Robot takımını Denizli Organize Sanayi Bölge Başkan Vekili ve DOSTEK kurucularından Necip Filiz, okul müdürü Saadettin Dumlu, öğretmenler de yalnız bırakmadı.

Tüm öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri sosyal, teknik, kültürel projeleri gündemde tuttuklarını belirten DOSTEK Müdürü Saadettin Dumlu,”Burada sadece 5 öğretmen ve 25 öğrencimiz var ama okulumuzda bulunan 60 öğretmen ve 900 öğrencimizin tümü farklı organizasyonların içerisinde yer alabilecekleri projelerde görev alıyor. Yarışan ekiplerin içerisinde yarışmaya ilk kez katılan ekip biziz. Memnuniyetle görüyoruz ki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ilk yarışma olmasına rağmen çok büyük başarı gösterdi. Bütün bu şartları hazırlayan Denizli OSB yönetimine, bölge müdürlüğümüze ve bölgemizde bulunan sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

DOSTEK Koleji’nin katıldığı yarışmada takımı yalnız bırakmayan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Necip Filiz, gGeçen yıl İzmir’de yapılan yarışmada izleyici olarak bulunduklarını, bu yıl ise çok kısa bir sürede, çok hızlı bir şekilde robotu oluşturarak, yarışmacı olarak yer aldıklarını vurguladı.

Filiz, “Ülkemizin köklü okullarının 6-7 senedir devamlı olarak katıldıkları bu yarışmaya ilk kez katılmamıza rağmen iyi bir derece aldık. Bize destek veren sanayicilerimizden, okul müdürümüze, öğretmenlerimizden öğrencilerimize hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

DOSTEK’in Denizli’yi temsil eden ilk ve tek takım olduğuna vurgu yapan Filiz, “Bunu ilimizdeki tüm meslek liseleri yapabilirler. DOSTEK bu tecrübeli ve zorlu rakiplere karşı başarı elde edebiliyorsa diğer meslek liselerimizde neden katılıp başarılar elde edemesin. Bizim örnek teşkil etmemizi istiyoruz. Denizli sanayisiyle birçok robot takımına ev sahipliği yapabilecek müthiş iddialı çocuklarımızın olduğu bir şehir. Sanayi ve ihracatta ülke ekonomimize çok destekler veren şehrimiz. Bu örneklerin çoğalması için birilerinin önden gitmesi gerekiyordu, bu DOSTEK Kolejine düştü” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı