REKLAMI GEÇ

E Twinning projesi Horoocan Avrupa Kalite etiketi aldı

E Twinning projesi Horoocan Avrupa Kalite etiketi aldı

Sarayköy Sığma İlkokulu öğretmeni Arzu Kabul’un, AB desteği ile 7 Avrupa ülkesinde öncülük ettiği “Çocuklar ve Sağlık Okuryazarlığı” projesi son buldu. Büyük ilgi gören proje Türkiye e Twinning Ulusal Kalite Etiketi belgesiyle ödüllendirildi, Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2021 Perşembe, 16:44

Sarayköy Sığma İlkokulu öğretmeni Arzu Kabul’un öncülüğünde başlayan Avrupa Birliği eğitim değişim programı olan eTwinning Projesi olan ‘Health Literacy With Kids’ (Çocuklarda Sağlık Okuryazarlığı) çalışması başarıyla sona erdi.

Eylül ayında 7 Avrupa ülkesinde başlayan projeye her ay bir ülke katılımcı oldu. Her katılımcı kendine bir sağlık kahramanı belirledi. Denizli’nin kahramanı ise şehrin simgesi Denizli Horozu ‘Horoocan’ oldu.

Proje kapsamında yıl boyunca öğrencilere eğlenceli eğiti sunumlarla pandemi döneminde gerekli olan sağlık, hijyen, temizlik, hasta hakları beslenme, ilaç kullanımı stres ve baş etme yolları, temiz çevre konuları hakkında bilgiler verildi.

Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de büyük ilgi gören proje Türkiye e Twinning Ulusal Kalite Etiketi belgesi ile ödüllendirilirken, Yurt dışında da Avrupa Kalite Etiketi de almaya hak kazandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı