REKLAMI GEÇ

Özge avukat oldu

Özge avukat oldu

Kale Kayabaşı’nda 90’lı yılların ikinci yarısında öğretmenlik yaparken çıkardığı okul gazetesi nedeniyle hakkında soruşturma açılan ama başlattığı hukuk mücadelesiyle bir anda Türkiye gündemine oturan Ali Karlık’ın kızı Özge Karlık avukat oldu. O artık babası gibi haksızlığa uğrayan nice yurttaş için gönüllü bir hukuk savaşçısı olacak. Özge Karlık’ın cübbesini yanında staj yaptığı Baro Başkanı Müjdat İlhan giydirirken duygusal anlar yaşandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2018 Çarşamba, 18:13

Doksanlı yılların ikinci yarısıydı. Kale’nin Kayabaşı köyünde öğretmenlik yapan Ali Karlık, bir okul gazetesi çıkarmaya karar vermiş, ancak çocuklara Atatürk sevgisini aşılamaya çalışan gazete Milli Eğitim Bakanlığı’nca sakıncalı ilan edilmişti.

MÜCADELESİ TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURMUŞTU
Gazetesi toplatılan, hakkında soruşturma başlatılan efsane öğretmen Ali Karlık’ın hukuk mücadelesi Türkiye’nin gündemine oturmuş, ülke Karlık’a sahip çıktığı gibi efsane öğretmenin çocuklarına da sahip çıkmıştı.

KOCAMAN KIZ OLDU
Henüz o yıllarda birkaç yaşında olan kızı Özge Karlık, aradan geçen onca sene içinde büyüdü, başarılı bir öğrenci olarak Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 4 yılda yüksek öğrenimini tamamlayan Özge, okuldan mezun olduktan sonra soluğu Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan’ın yanında aldı.

DUYGUSAL ANLAR
Geçen 1 yıllık sürenin ardından stajını tamamlayan Özge, dün düzenlenen cübbe töreniyle avukatlık mesleğine adım attı. Babası Ali Karlık’ın fotoğrafladığı yemin seremonisinin ardından cübbesini yanında staj yaptığı Baro Başkanı Müjdat İlhan’ın giydirdiği Özge, artık bir hukuk savaşçısı.

BABASINA VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
Babası gibi haksızlığa uğrayan mağdurların gönüllü hukuk savaşçısı olan Özge Karlık’ın cübbe töreninde duygusal anlar da yaşandı. Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Özge Karlık, avukatlık belgesini alarak mesleğe adım attı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı