REKLAMI GEÇ

Eğitim Bir-Sen sorunları sıraladı

Eğitim Bir-Sen sorunları sıraladı

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, sendika binasında yaptığı basın toplantısında, yeni eğitim-öğretim yılına birçok sorunla girdiklerini belirterek, bunların biran önce çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2008 Cuma, 00:00

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert,eğitim çalışanlarını yeni dönemde bir yığın sorunun beklediğini söyledi.

Kaynak sıkıntısı giderilmeli

Verilecek eğitimin niteliği açısından eğitime ayrılacak kaynak miktarının arttırılmasını isteyen Sert, “Derslik yetersizliği, bölgelerarası öğretmen açığındaki farklar, okulların ödenek ve hizmetli ihtiyacı, kalite seviyesinin yükseltilememesi, eğitimin ezberci ve sınavda soru çözmeye endeksli halde olması; eğitimi verecek öğretmen açısından, öğretmenlerin özlük hakları, öğretmen açığı, sözleşmeli öğretmenlik gibi birçok sorun önümüzde duruyor. Kısacası ilköğretimin, ortaöğretimin ve yükseköğretimin birbirinden etkilenen pek çok sorunu mevcuttur. Uzman Öğretmen ve Başöğretmen Sınavları yapılmalı. Uzman Öğretmen Sınavı 2005’te bir defa yapıldı ancak devamı getirilmedi, Başöğretmen Sınavı ise hala yapılamadı. Bu konuda mevcut yasal düzenleme dikkate alınarak yeni sınav açılmalı, meydana gelen mağduriyetler giderilmelidir. Katsayı adaletsizliğine son verilmelidir. Meslek liselilerin aleyhine uygulanan katsayı engeli kaldırılmalıdır. Katsayı engelinin aksine, meslek liselerinin teşviki için ilave puanlar verilmelidir. İdarecilerin derse girme zorunluluğu esnetilmelidir” dedi.

Arsenikli su tehlikesine önlem alınmalı

Başta İzmir olmak üzere ülkenin birçok ilini tehdit eden arsenikli su konusuna da değinen Sert,şöyle konuştu: “Öğretmenlerin ek derslerindeki aksaklıklar giderilsin. Hizmetli ve memurların atama ve yer değiştirme esasları belirlenmeli. sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyeti giderilmelidir. Eğitim-Bir-Sen olarak, ideal olanın 4/B’lilerin kadroya alınması olduğunu belirterek, bu konudaki talebimizi yineliyoruz. Doğu bölgeleri eğitimci açısından cazip hale getirilmeli. Buralarda çalışan öğretmenlere ‘Bölge Tazminatı’ verilmesinin daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu da, öğretmen açığını asgari seviyeye düşürecektir.

Eğitime Hazırlık Ödeneği en az bir maaş tutarında olmalıdır ve ayrım yapılmadan bütün eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Ek ödemeler sonucunda ortaya çıkan mağduriyetler giderilmeli. Daha önce denge tazminatından yoksun bırakılan eğitim çalışanlarından İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, eğitim uzmanları, müfettişler, şefler ek ödemeden yararlandırılmalıdır.OKS’nin yerine getirilen SBS’de okulların etkisinin artması ile ikinci plana düşmesi beklenen dershanelerin daha da önem kazandığı bir gerçektir. Bu durum öğrencileri olumsuz etkilemektedir. Arsenikli su tehlikesine önlem alınmalı. Öğrencilerin sağlığıyla oynanmasına asla müsaade edilmemelidir. Okulların depreme dayanıklılığı yeniden gözden geçirilmeli, depreme dayanıklı olmayan okullara kesinlikle öğrenci alınmamalıdır. Yönetici atamada yaşanan kaos sona erdirilmeli. Bu konuda sınav esaslı, liyakata dayalı bir yönetmelik hazırlanarak mağduriyetlerin önüne geçilmelidir. İlimizde halen bekletilen imtihan kazananların müdür yardımcılığı atamaları derhal yapılmalıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir yılın yarıdan fazlasını izin ya da rapor alarak geçiren ve miadı dolmuş yöneticiler yerlerini gençlere bırakmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı