REKLAMI GEÇ

Eğitim gönüllüleri iş başında

Hayırsever iş adamlarından oluşan eğitim gönüllüleri, okul yaptırma ve eğitim sorunlarının çözümü için seferber oldu. Vali Erkmen, derslik sorununu prefabrik derslikler yaparak çözmeyi planladıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2008 Çarşamba, 00:00

Denizli’deki okul öncesi eğitim kurumları, okullarındaki derslikler ve eğitimde başarının artırılması gibi eğitim konularının görüşüldüğü toplantı düzenledi. Polisevindeki toplantıya,Vali Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci ve aralarında Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve 6 okul yaptırıp 7. okulun inşasını başlatan hayırsever Kadir Kameroğlu’nun da bulunduğu çok sayıda iş adamı katıldı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, şehrin eğitim alanındaki durumu ve Türkiye’deki iller arasındaki karşılaştırmalı konumunu aktardı.

Hayırseverlerin para yatırması için hesap açtırıldı

Oğuz, Denizli’deki eğitim sorunun çözümü için kampanya başlatıldığını belirterek, “Maalesef bazı okullarımızda derslik sorunu nedeniyle ikili öğretim yapılıyor. Okul öncesi eğitim ise yetersiz. Bunların çözümü için kampanya başlattık. İl Özel İdaresi bünyesinde hesap açtırdık. Hayırseverlerimiz bu hesaba para yatırarak bizlere destek olabilirler. Ayrıca yapılan destek kadar vergi indiriminden yararlanacaklar’ dedi.

Prefabrik derslikler yapılacak

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ilkokullardaki okullaşmada okul öncesine göre iyi durumda bulunulduğunu, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Okulların bahçesine prefabrik derslikler yapılmasının planlandığını ifade eden Vali Erkmen, şöyle dedi: ‘Şu an hala ikili eğitim yapan okullarımız var. Derslik sorunları da bulunuyor. Prefabrik yapılarla derslik sayısını arttırabiliriz. Önümüzde okullar açılıncaya kadar bir süre var. Bu süre zarfında toplantılar düzenleyerek neler yapacağımıza karar verip işi bitirmeliyiz” dedi.

Liseye gidemeyenler için kampanya

Kırsal kesimdeki ilköğretim okulunu bitirip, liseye gidemeyen çocukların sayısının fazla olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, “Bir kampanya düzenleyip onların liseye devam etmesini sağlamalıyız. Muhtaç öğrencilere eğitimleri boyunca burs vermeli ve başarısı devam ettiği sürece burs sorunu yaşamayacağını garanti etmeliyiz. Onun için kampanyaya herkesin destek vermesini bekliyoruz. İş adamlarımız 3-5 çocuğun eğitimini bu şekilde üstlenirse çocuklarımız okula gider” diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de eğitim alanında ne gerekiyorsa bir önce yapılması gerektiğini belirterek, Denizli Belediyesi hizmet binasının bile okul için feda edilebileceğine dikkat çekti. Denizli’de arsa sorunu bulunduğunu, arsa bulunsa bile çok hissedarlı olması nedeniyle sorun yaşandığını ifade eden Zeybekci, belediyenin her şeylini eğitime vermeye hazır olduklarını söyledi. Zeybekci, “Belediye olarak şu anda 10-15 milyon YTL’lik arsayı milli eğitime bağışladık. Üstümüze vazife olmamasına rağmen bir okul yaptık. Hayırseverlerin yardımlarını organize etmeye çalıştık” dedi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye konuşmaların ardından eğitime verdiği destekten dolayı plaket verdi. Daha sonra, hayırsever iş adamları yardım için yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı