REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş eşlem yaptı, “Öğretmen derste, aşı nerede?” diye sordu

Eğitim-İş eşlem yaptı, “Öğretmen derste, aşı nerede?” diye sordu

Artan koronavirüs vakalarına rağmen yüz yüze eğitime devam edilmesi eğitimcilerin tepkisini çekti. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan Eğitim-İş Denizli Şubesi başkan ve üyeleri, “Öğretmenler derste, aşı nerede?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2021 Pazartesi, 18:13

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve sendika üyesi eğitimciler, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı, basın açıklaması okudu.

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, koronavirüs nedeniyle birçok öğretmen, öğrenci ve yurttaşın sağlık sorunları yaşadığını ve hayatlarını kaybettiğini belirtti.

Hükümeti, tehlike çanlarının çaldığı bir dönemde pandemiyi zayıflatmak için kararlar almak yerine, aşılama sürecini tamamlamadan yüz yüze eğitimi başlatarak ateşe körükle gittiğini öne süren Aydoğan, “15 Şubat’ta köy okulları açılmış ve bu okullardaki öğretmenlerin aşılanmasının derhal başlatıldığı duyurulmuştur. Sendikamızın edindiği bilgilere göre, köy okulu öğretmenlerinin; birçoğu asgari ücretin dahi çok altında çalıştırılan ücretli öğretmenlerden oluşmakta olup, bu grup aşılanacak öğretmenler kategorisine dahi alınmamıştır. Üstelik taşımalı eğitim utancının bu çağda sürdürülmesi nedeniyle, köy okulları dolmuş taşmış, sendikamız MEB’i bu konuda uyarmış ancak cevap alamamıştır. Eğitimin yüz yüze yapılması gerektiği açıktır fakat evrensel, anayasal, yasal ve sonucunda insani bir hak olan sağlık ve yaşam hakkını tehlikeye atacak uygulamaların sonlandırılması, riskin minimize edilmesi gerekir” dedi.

Yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Aydoğan, “Gelinen noktada, eğitim emekçilerini aşılamadan yüz yüze eğitim kararı veren MEB, bu tedbirsiz yolla hem eğitim emekçilerinin canını hiçe saymış, hem de öğrencilerin birbirlerine ve evlerine virüs taşıma ihtimalini görmezden gelerek toplum sağlığını tehlikeye atmıştır. Eğitim-iş olarak mevcut şartlarda verilen yüz yüze eğitim emirlerinin gerekli şartların sağlanamamasına ve aşılama sürecinin tamamlanmamasına bağlı olarak hukuka aykırı olduğunu vurguluyor, valiliklere iletilmek üzere okullara vereceğimiz dilekçe ile eğitim ve bilim iş görenlerine yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanmasını, illerdeki eğitim öğretim süreci ile ilgili karar noktası olan vali başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulunca aşılama işlemi ile aşı etki süreci ve pandemiye ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini talep ediyoruz. Virüsün daha bulaşıcı olan varyantları hızla yayılmaktadır. Okullardan yükselen o ses teneffüs zili değil, salgının alarm sesidir. Bu sesi duyup, yüz yüze eğitimi aşılama tamamlandıktan sonraya ertelemezseniz, birçok cana kıymış, toplum sağlığına ihanet etmiş olacaksınız” dedi.

Yorumlar

ali veli   -  Bağlantı 6 Nisan 2021, 13:43

çalışan herkes aşılanıyor mu? diğer meslek grupları da öğretmenler gibi çalışmıyor mu? ayrıcalık talebi neden?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı