REKLAMI GEÇ

Eğitim İş Sabahattin Ali’yi andı

Eğitim İş Sabahattin Ali’yi andı

Eğitim İş Denizli Şubesi Şair Sabahattin Ali’yi doğum günü olan 25 Şubat’ta düzenlediği etkinlikle andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2015 Perşembe, 10:32

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin de katkılarıyla Sabah Yıldızı ismiyle tanınan Şair, Gazeteci ve Öğretmen Sabahattin Ali için doğum günü olan 25 Şubat’ta anma etkinliği düzenledi.ic-1

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, Sabahattin Ali’nin duygularını en iyi şekilde anlatabilen usta bir şair olduğunu söyledi. Özbay, “Her insan hayatında bazen mutluluğu, bazen mutsuzluğu, bazen de hüznü yaşar. Ama kolay değildir bunları Sabahattin Ali gibi anlatmak. Dün olduğu gibi bugün de ülkenin aydınlarını hedef alan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunlar genç demeden çocuk demeden aydınlık yüzleri karartmaya çalışıyorlar. Biz yolumuzdan dönecek değiliz. Asıl korkaklar adaletsizliği ve işkenceyi her gün arttıranlardır. Dün Sabahattin Ali’leri bugün Ali İsmail’leri katledenlere karşı ‘Dur’ diyen insan olabilmişlerin buluşmasını yaşıyoruz. Sabahattin Ali’yi 108’inci yaş gününde saygıyla anıyorum” dedi.

Sabahattin Ali”nin meşhur şiirlerinden şarkı yapılan “Aldırma Gönül Aldırma”, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Geçmiyor Günler Geçmiyor”, “Göklerde Kartal Gibiydim” gibi eserleri geceye katılanlar tarafından keyifle dinlendi.

Müzik dinletisinin ardından Sabahattin Ali’nin hayatını anlatan “Sabah Yıldızı” isimli belgesel film izlendi.

Yorumlar

Abdullah   -  Bağlantı 26 Şubat 2015, 18:42

Çok güzel bir geceydi..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı