REKLAMI GEÇ

EĞİTİM-İŞ’TEN PANTOLON TEPKİSİ

EĞİTİM-İŞ’TEN PANTOLON TEPKİSİ

Merkezefendi’nin Karaman Mahallesi’ndeki Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokul Müdürü tarafından çoğu kız 90 öğrencinin pantolon giydikleri gerekçesiyle dersten çıkartılarak evlerine gönderilmesine tepki gösteren Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri, okul önünde basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Kadem Özbay, öğrencilerin eğitim hakkının engellendiğini belirterek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2015 Çarşamba, 16:21

Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu’nda, sınıflara girerek kıyafet kontrolü yapan Okul Müdürü Baki Keçelioğlu’nun pantolon veya etek altına tayt giyen kız öğrenciler ile kumaş pantolon yerine kot veya keten pantolon giyen erkek öğrencileri sınıftan çıkartarak evlerine geri göndermesiyle ilgili tepkiler büyüyor.

Eğitim-İş Denizli Şubesi, Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu önünde basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi. Öğrenci velilerinin de destek verdiği basın açıklamasında, öğrencilerin eğitim hakkının okul müdürü tarafından engellendiğini belirten Şube Başkanı Kadem Özbay, “Okul müdürü, Anayasa’nın eğitim –öğretimle ilgili 41. ve 42 maddelerine aykırı davranarak suç işlemiştir. Anayasa’da ‘hiçbir kimsenin eğitim-öğretim hakkı engellenemez’ denilmektedir. Okul müdürü, bugün sabah saatlerinde eksi 3 derecede okula pantolon giyerek geldikleri gerekçesiyle 90’a yakın öğrenciyi evlerine geri göndermiştir. Okul müdürü haddini aşarak, öğrencilerin eğitim hakkını engellemiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Biz de Eğitim-İş olarak, soruşturma sonuçlanıncaya kadar konunun takipçisi olacağız” dedi.

“KETEN PANTOLAN GİYDİ DİYE DERSTEN ÇIKARILDI”
Eğitim-İş’in tepki açıklamasına katılarak destek veren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir anne, “Oğlum okula kot pantolonla gelmemişti. Okul aile birliği tarafından önce alınan karar nedeniyle aldığımız keten pantolonu giyerek gelmişti. Müdür, ‘neden keten pantolon giydin?’ diyerek oğlumu eve göndermiş. Oğlum bir suç işlemiş gibi sabahtan beri ağlıyor. Böyle eğitimci ve eğitim sistemi olamaz” diyerek tepkisini dile getirdi.

denizli-egitim-is-haci-hasan-ali-komurcuoglu-tepki-ic

“NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIK”
Eğitim-İş Denizli Şubesi Mali Sekreteri ve öğrenci velisi Münir Anılır ise, 7.sınıfa giden kızının sabah 7:30 gibi eve geri döndüğünü belirterek, “Ben de eğitimciyim. Bir eğitimcinin, öğrencisine böyle davranması anlaşılır gibi değil” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı