REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten skandal görevlendirmeye tepki

Eğitim-İş’ten skandal görevlendirmeye tepki

Hafta sona yapılan KPSS’de koronavirüs testleri pozitif çıkan adaylara öğretmenlerin haberleri olmadan gözetmenlik yaptığını belirten Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan sert tepki gösterdi. Eğitim-İş Başkanı tepkisini PAÜ önünde düzenlediği basın toplantısıyla dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2020 Pazartesi, 19:06

Bir yıla yakın bir süredir dünya gündemini meşgul eden koronavirüs tehlikesinin yaşamın her alanında etkisini göstermeye devam ettiğini belirten Aydoğan, en çok etkilenen alanlardan birinin eğitim olduğunu söyledi.

Aydoğan, “Yüz yüze eğitim yapamaz hale geldik. Uzaktan eğitimle öğrencilerimizi motive etmeye çalışıyoruz. Eğitimin öncelikli hedef ve davranışlarını kazandırmak için var gücümüzle eğitime devam ediyoruz. Bu süreçte hayati tehlikeyle karşı karşıya kalarak görev yapan sağlık emekçilerimize teşekkür ediyoruz. Kaybettiğimiz doktor, hemşire ve sağlık personellerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Hafta sonu ülke genelinde yapılan KPSS ve önceki haftalarda yapılan diğer sınavlardın pandemi koşullarına uymayan, tedbirsizliğin üst düzeye ulaştığı sınavlar olduğunu öne süren Aydoğan, “Eğitim en temel insan hakkıdır. Öğrencilerimizin sınava girme hakkı da çok önemlidir. Bu sınavlarda öğretmen arkadaşlarımızın görevlendirilmesi de son derece normaldir. Buraya kadar hiçbir itirazımız yok. Bir alış veriş merkezine bile girerken ateşimizin ölçüldüğü, birçok yerde sosyal mesafe kuralları için uyarıldığımız, maske takmayanlara cezaların bile kesildiği bu dönemde sınavlarda bu kurallar yeterli düzeyde uygulanmamaktadır. Kantinler kapalı, su sebilleri yasaklandı, iki oturum süresince bir okulda sınava giren öğretmen 7-8 saat boyunca ne içecek ne yiyecek. İki saat öncesinden okula çağırıyorsunuz ama bir içme suyunu tedarik edemiyorsunuz. Dezenfektanı bile olmayan, tükenen okullarımız var. Kendi makam odalarında konfordan ve itibardan geri kalmayan yöneticiler öğretmenlerin ve okulların temel gereksinimleri için nedense ödenek bulamıyorlar” dedi.

KORONALI ADAYLAR VARDI, ÖĞRETMENLERE BİLGİ VERİLMEDİ
Hafta sonu Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 3. kat 2 nolu salonda temaslı 18 kişinin ve koronalı 22 kişinin olduğu iki ayrı sınıfta öğretmenlerin yeterli tedbirler alınmadan, tulum bile verilmeden görevlendirildiğini öne süren Aydoğan, “Bir öğretmenim, evet bu sınavda görevliyim ama devletim benim sağlığımı düşünüyor, tedbirler üst düzeyde diyecek güveni bulmuyorsa, bunu hissedemiyorsa burada insan sağlığı hiçe sayılıyor demektir. Bu sınıfların sınavlarında görevli öğretmen, sağlık personeli, polis, şoför ve diğer kamu görevlilerimiz de en iyi durumda temaslı gurubuna girdi, bu kişilerin hayatlarından kim sorumlu olacaktır? Sayın rektörümüz, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz siz bu koşullarda sınav görevi yapabilir misiniz? Atatürk’ün Maarif Kurultayı’nı savaşın sırasında yaptığını unutmuş değiliz. Bunun bilincindeyiz. Asla görevden kaçmıyor, sağlığımızın güvende olduğunu görmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı