REKLAMI GEÇ

“Eğitimde 2012–2013 kaos yılı olmuştur”

“Eğitimde 2012–2013 kaos yılı olmuştur”

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Ali Şimşek, 2012-2013 eğitim yılını değerlendirdi. Şimşek, “AKP iktidarının siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda yasalaşan ve uygulanmaya başlanan eğitimde 4+4+4 dayatması ile eğitim sistemi büyük bir kaosun içine itilmiştir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Haziran 2013 Cuma, 14:09

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Ali Şimşek, , sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 2012-2013 eğitim-öğretim yılını değerlendirdi.

Eğitimde 4+4+4 sisteminin kaosla sonuçlandığını söyleyen Şimşek, “12 Eylül darbesi sonrasında cunta eliyle başlatılan “Türk-İslam sentezi” eğitim anlayışı ve eğitimde ticarileştirme uygulamaları, özellikle AKP iktidarı ile birlikte, geçmişte olduğundan daha fazla oranda iç içe geçmiş bir şekilde hayata geçirilirken, 4+4+4 düzenlemesi ile eğitim üzerinden din istismarı uygulamaları daha da arttırılmıştır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geride bıraktığımız bir eğitim-öğretim yılında da sınıfta kaldığını vurgulayan Şimşek, “2012-2013 eğitim yılının başından bugüne kadar okullarda en çok gözlenen sorunların başında okulların dönüştürülmesi kararları ile açığa çıkan mağduriyetler gelmektedir. 72 ay öncesi çocukların okula uyum sağlayamamaları, okula giriş çıkış saatlerinde yaşanan sorunlar, aşırı kalabalık sınıflar, öğretmen yetersizliği, fiziki koşullar, imam hatiplerle ortak binaları paylaşan okullarda öğrencilere yönelik çeşitli baskılar, din içerikli seçmeli derslerin fiilen “zorunlu seçmeli” hale getirilmesi vb gibi sorunlar, 2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitim gündeminde öne çıkan temel sorunlar olmuştur” diye konuştu.

Şimşek, Eğitimde 4+4+4 sisteminin etkilerini şöyle sıraladı: “Okula başlama yaşının geri çekilmesi 1. sınıflarda yığılmalara neden olmuştur. Okulöncesi eğitimde okullaşma oranları düşmüştür. Okullaşma oranlarında bir iyileşme söz konusu değildir. İmam Hatip Okullarındaki artış oranı yüzde 35’tir. Zorunlu din dersi ve zorunlu seçmeli din dersleri dayatması artmıştır. Öğrencilerin okul devamsızlığı artmıştır Açık lise kayıtları arttı, örgün lise kayıtları azaldı. Taşımalı eğitim uygulamasındaki artış endişe verici boyutlara ulaşmıştır
4+4+4 sonrasında özel okul kayıtları yüzde 15 artmıştır. 4+4+4 dayatması engellilerin eğitimine darbe vurmuştur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı