REKLAMI GEÇ

Eğitim-Sen’den 1 Mayıs Çağrısı

Eğitim-Sen’den 1 Mayıs Çağrısı

1 Mayıs günü saat 16.30’da herkesi ellerinde çiçeklerle, Tarım İl Müdürlüğü’nün önünde toplanmaya davet eden Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çakal, “Emeğiyle geçinenleri ‘ayak’, kendilerini ise ‘baş’ olarak nitelendiren bu zihniyet karşısında susmamak için 1 Mayıs’ta alanlarda buluşalım” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için Denizli’de toplanma yerinin Tarım İl Müdürlüğü önü olarak belirlendiğini belirten Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çakal, “1 Mayıs’ta, saat 16.30’da herkesi, ellerinde çiçeklerle, Tarım İl Müdürlüğü önüne bekliyoruz” dedi.

Tarım İl Müdürlüğü’nün önünde toplandıktan sonra Tokat Caddesi ile Ulus Caddesi’nin kesiştiği noktaya hareket ederek 1 Mayıs’ı orada kutlayacaklarını söyleyen Çakal, “Emeğiyle geçinenleri ‘ayak’, kendilerini ‘baş’ diye nitelendiren bu karanlık zihniyet karşısında susacak mıyız? Artık herkesin baş olduğu, özgür olduğu, eşit olduğu, kardeşçe yaşanılacak bir Türkiye, barış içinde bir dünya isteme zamanı gelmedi mi” diye sordu. Özgür, demokratik ve eşitlikçi bir anayasa oluşturmak, vatandaşa mezarda emekliliği reva gören, üç kuruşluk emekli maaşlarına göz diken, köylümüzün neyi ekip ekmeyeceğine IMF’ye, Dünya Bankası’na danışarak karar veren, etnik ve dinsel ayrışmalara müdahale edemeyen zihniyete karşı seslerini yükseltmeleri için tüm işçileri, Tarım İl Müdürlüğü önünden başlayacak 1 Mayıs etkinliğine katılmaya davet eden Çakal, “Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin, sömürünün olmadığı, herkesin barış, mutluluk ve refah içinde yaşadığı bir dünyanın mümkün olduğunu göstermek için alanları dolduralım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı