REKLAMI GEÇ

Eğitim-Sen’lilerden protesto!

Eğitim-Sen’lilerden protesto!

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı´nın şubat ayında yayınladığı, ek derslerle ilgili genelge ile öğretmenleri ekonomik açıdan mağdur ettiğini ve “Yönetici Atama Yönetmeliği” ile siyasal kadrolaşmanın önünü açtığını öne sürerek Çınar Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2007 Cumartesi, 00:00

Ek ders ücretlerinin öğretmenleri mağdur ettiği ve yönetici atama yönetmeliğiyle de siyasi kadrolaşmanın başladığı gerekçeleriyle Çınar Meydanı’nda eylem yapan bir gurup öğretmen, yayınladıkları bildiriyle hükümeti protesto etti.

Çalışanlar adına açıklamada bulunan Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede hükümetin uygulamaları ile ilgili davalar açacaklarını ve hukuksal süreci başlattıklarını belirtti. Dede, son birkaç ayda yapılan düzenlemelerin olumsuz tabloyu ortaya çıkardığınıvurgulayıp özetle şunları söyledi”

“Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ders ve ek ders saatlerini düzenleyen mevzuata ilişkin değişiklikler yapılmış, siyasal kadrolaşma yolunda yönetici atama yönetmeliği yayınlanmıştır. Son birkaç ay içinde yapılan hukuksal değişiklikler, eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunları çözmek bir yana onların daha fazla mağdur olmasına neden olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu yöneticilerinin atama yönetmeliği ve onun ardından jet hızıyla çıkarılan genelge, Bakanlığın kadrolaşma konusundaki gözü karalığını bütün açıklığı ile gözler önüne sermiştir. Bu yönetmelikle yönetici atamalarında sınav ve değerlendirme şartları ortadan kaldırılmıştır. Bunun anlamı asgaride olsa objektif değerlendirme kriterlerinin ortadan kaldırılmasıdır. Yönetmelikle sınav koşulu kaldırılarak, atanacak yöneticiyi belirleme yetkisi, büyük oranda okul müdürlerine ve milli eğitim müdürlerine verilmiştir. MEB bu uygulamalardan vazgeçmelidir. Sendika olarak bu sürecin takipçisi olacağız ve açtığımız davalarla yaşanan bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğitim Sen olarak hukuksal süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu nedenle tüm eğitim emekçilerini haklarına ve taleplerine sahip çıkmaya çağırıyoruz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı