REKLAMI GEÇ

Eğitimciler, ek ders eyleminde

Eğitimciler, ek ders eyleminde

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi üyeleri, ilköğretim öğretmenlerine ek ders ücreti konusunda yapılan haksızlığın giderilmesi için Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Kandemir, “Aldıkları maaşla çok zor koşullarda çalışan öğretmenlerin ek dersinden elinizi çekin” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2009 Salı, 17:26

Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri, ek ders ücretlerini tam olarak almak istediklerini belirterek bugün sevk eylemi yaptı. Okullarından sevk alarak, Delikliçınar Meydanı’ndaki eyleme katılan öğretmenler, hükümeti hukuka aykırı davranmakla suçladı.

Yaklaşık 200 öğretmenin, okullarından sevk alarak, eyleme destek verdiğini belirten Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, ilköğretim öğretmenlerinin 1 Eylül’den itibaren başladıkları mesleki çalışma süresinin, derslerin başlayacağı güne kadar süreceğini ve bu durumda da bu sürenin 2 haftayı geçeceğini söyledi. Kandemir, yürürlükte bulunan ek ders ücretleri ile ilgili uygulamaya göre ise mesleki çalışma döneminde, ilköğretim öğretmenlerine iki haftayı geçmemek üzere, haftalık 15 saat ek ders ücreti ödendiğini belirtti. Kandemir, “Bu durumda öğretmenlerimiz açısından hak kaybı ortaya çıkmakta, iki haftayı geçen ek ders ücretleri, gasp edilmiş olmaktadır. Hükümete buradan sesleniyoruz: Aldıkları maaşla çok zor koşullarda çalışan öğretmenlerin ek dersinden elinizi çekin” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı da uyaran Kandemir, “Gereken önlemleri derhal alarak mağduriyeti ivedilikle ortadan kaldırınız. Aksi halde, hukuksuzluğa neden olanlar, mağduriyet psikolojisinin ne anlama geldiğini yaşayıp öğreneceklerdir” diye konuştu.

Kandemir’in açıklaması, zaman zaman “Toplu görüşme değil, toplu sözleşme”, “Yandaşa değil, eğitime bütçe”, “Krizin bedelini çalışana ödetme”, “Ek ders hakkımız, hukukla alırız” sloganlarıyla kesildi. 30’a yakın sendika üyesinin katıldığı açıklama, olaysız bir şekilde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı