REKLAMI GEÇ

Eğitimcilerin ruh sağlığı tehlikede

Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Necati Özbek, ekonomik krizin eğitim çalışanlarını da olumsuz etkilediği belirterek, “Yetkililere sesleniyoruz, gerekli tedbirleri alınız. Aksi halde eğitim çalışanları ruh sağlıklarını kaybedecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2008 Çarşamba, 01:00

Geçim sıkıntısının omuzlarına kabus gibi çöktüğünü dile getirenTürk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Necati Özbek, “Ekonomik kriz herkesi olduğu gibi eğitim çalışanlarını etkiledi. Geçim sıkıntısı omuzlarımıza kâbus gibi çökmeye başladı. Ayrıca sıra tayinlerinin uzun süre askıya alınması, şeflerin durumlarının belirsizliği, atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin henüz hazır olmaması, yönetici atamalarında ki istikrarsızlık, hizmetli ve memurların görev tanımlarındaki adaletsizlik eğitim çalışanlarını sıkıntıya sokmaktadır” dedi.

‘Önlem alın’

Hükümeti önlem almaya çağıran Özbek, “Bunlarla birlikte eğitim çalışanları, imzasız dilekçelerle soruşturmalara muhatap olmaktadır. Gerek bakanımızın yaptığı açıklamalar gerekse amirlerimizin hiçbir sorunumuzda yanımızda olmaması biz eğitim çalışanlarını ümitsizliğe sevk etmektedir. Görevleri eğitim çalışanlarının haklarını korumak geliştirmek olanların, olumsuz beyanları, bizlerin toplum nezdinde hediye düşkünü, tembel insanlar olarak algılanmamıza sebep olmaktadır. Ekonomik ve sosyal alanda yaşanan olumsuzluklar eğitim çalışanlarının sadece morallerini değil psikolojilerini de bozmuştur. Psikolojisi bozuk eğitim çalışanları, verimli çalışamamakta bu da eğitimde verimliliği alt üst etmektedir. Unutulmamalı eğitim çalışanları özellikle hizmetli ve memurlarımız TUİK’in resmi yoksulluk rakamı olan 720 YTL civarında gelire sahiptirler. Bu rakam aslında açlık sınırı dolaylarındadır. Yetkililere sesleniyoruz, gerekli tedbirleri alınız. Aksi halde eğitim çalışanları ruh sağlıklarını kaybedecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı