REKLAMI GEÇ

Eğitimde birinciyiz

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, okul öncesi eğitim oranının Türkiye genelinde yüzde 14, Denizli’de ise yüzde 35’lere ulaştığını belirterek “Türkiye geneline bakıldığında Denizli, okul öncesi eğitim konusunda oldukça üst sıralarda. Amacımız bu oranı daha da arttırmak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2007 Salı, 00:00

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği yıl sonu değerlendirme toplantısı Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi Adnan Peker ve Denizli Defterdarlığı adına Muhasebe Müdürü Ahmet Eren’in de hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak taşınabilir mallar yönetmeliği ile ilgili değişiklikler katılımcılara anlatıldı.
 
Muhasebe Müdürü Ahmet Eren, kamu maliyesi kontrol yönetimi kanunu kapsamında yer alan taşınabilir mallar yönetmeliği tasarısı hakkında yaptığı açıklamada, “Şu anda Türkiye genelinde yer alan taşınabilir malların yüzde ellisi eğitim kurumlarında yer bulunmaktadır. Dolayısıyla bu konuyu en iyi anlayıp gözetmesi gereken kişiler, okul müdürleri ve öğretmenlerdir. Yönetmeliğin esas amacı, okullarda bulunan demirbaşların, kayıt altına alınırken izlenecek yolu belirlemektir. Yeni yasayla birlikte özellikle de okul müdürleri, taşınabilir demirbaşların kayıtları konusunda büyük sorumluluklar üstleniyor” dedi ve yönetmelikle ilgili kısa bir açıklama yaparak katılımcıları aydınlattı.

“Okul Öncesi Eğitim Çok Önemli”

Ahmet Eren’in ardından sözü devralan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, ÖSS ve OKS’de iyi neticeler elde edeceklerini umduklarını belirterek sözlerine başladı. İlk olarak okul öncesi eğitimin önemine değinin Ekici, okul öncesi eğitim oranının Türkiye genelinde yüzde 14 iken bu rakamın Denizli’de yüzde 35’lere ulaştığını belirtti. Ekici, “Türkiye geneline bakıldığında Denizli, okul öncesi eğitim konusunda oldukça üst sıralarda yer alıyor. Amacımız bu oranı daha da arttırmak. Şu anda tüm ilköğretim okullarımızda anaokulu uygulamasını başlattık. Hatta bazı okullarımızda birden fazla sınıfla hizmet veriyoruz. İlköğretim öncesi öğrenim gören çocuklarımız, ilk ve orta öğretim hayatında daha başarılı olmaktadır. Bu nedenle biz de okul öncesi eğitim, bizim için çok önemli” dedi.

“Tüm Halkımızın Temel Eğitimden Geçmesi Lazım”

Denizli’de ilköğretim okullarının ulaşım alanının yüzde yüz olduğunu söyleyen Ekici, tüm halkın temel eğitimden geçmesinin önemine de değindi. Ekici, “Halk Eğitim merkezi’nde açık ilköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimi veriyoruz. İsteyen vatandaşlarımız bunlara katılarak öğrenimlerini tamamlayabilirler. Türkiye’de eğitim-öğretimin yolu artık çok açık. Hatta ev ev, mahalle mahelle dolaşıp, temel eğitim almayan vatandaşlarımızı okuma yazma kurslarımıza davet ediyoruz. Tek bir vatandaş bile müracaat etse, onun da başına bir öğretmen koyup okuma yazma öğrenmesini sağlamaya hazırız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı