REKLAMI GEÇ

Eğtimi Bir Sen’den 4+4+4 eleştirisi

Eğtimi Bir Sen’den  4+4+4 eleştirisi

Genelde yaptığı açıklamalarla hükümet icraatlarına en sıcak yaklaşımları sergileyen Eğitim Bir Sen Denizli Şubesi, memur maaş zamlarının ardından bu kez 4+4+4 eğitim sistemi konusunda da Milli Eğitim Bakanlığı icraatlarını eliştirdi ve “Sorun değil çözüm üretsinler” dedi.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2012 Pazartesi, 12:21

Eğitim Bir Sen Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Sert yazılı bir açıklama yaparak 4+4+4 eğitim sisteminin uygulamaya konulmasına ilişkin icraatları eleştirdi.

Genelde yaptıkları açıklamalar ve izledikleri politikalarla Ak Parti hükümetinin icraatlarına yakın bir tavır sergileyen Eğitim Bir Sen, memur maaş zamlarının ardından ilk kez yine hükümeti eliştiren bir tavır sergiledi.

Sert yaptığı yazılı açıklamada 4+4+4’ün uygulamaya konmasında ciddi sıkıntıların olduğuna dikkat çekip “Gözden kaçırılan hususlar yeni sorunları tetikleyebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Sorun değil çözüm üretsin” dedi.
Yeni eğitim sisteminin başlamasına sayılı günler kaldığına dikkat çeken Sert, “Zaman daralmasına rağmen öğretmen, öğrenci, veli ve yöneticiler açısından bazı konularda hala belirsizlikler devam etmektedir. Bu durum kaygıları artırmakta, sistemin sorunsuz başlamasının önünde engel olarak durmaktadır” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başarılı başlangıç yapmasının en önemli belirtisinin, sistemi uygulamaya koyacak olan öğretmenlerin memnuniyet derecesi olduğunu asla gözden kaçırmaması uyarısında bulunan Sert, “Öğretmenlerin iş huzuru, aynı zamanda iç huzuruna bağlıdır. Belirsizliklerin ortadan kalkması, iç huzurun ve iş huzurunun yakalanması için kısa vadede bazı hususların ivedilikle yerine getirilmesi gerekmektedir. Milli Eğtim Bakanlığı sorun değil çözüm üretsin” dedi.

Sert, Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazılı başvuruda bulunduklarını dile getirik, bu başvuruda il emri uygulaması ve öğretmenlerin norm durumu başta olmak üzere, yeni eğitim sisteminin uygulamaya konulmasıyla yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilmesi için adım atılmasını istediklerini söyledi

Yorumlar

Hakan ATAKAN   -  Bağlantı 24 Eylül 2012, 11:09

Böyle tutarsız adamların peşine düşüpte sendikaya giden meslektaşlarımıza hayret ediyorum. El broşürü bastırıp 444ü en yürekten savunanlar bunlar değil miydi? Artan istifalardan dolayı güya sert tepki veriyor. Bakın ben eleştirdim diyecek. Sert açıklama yapacağına mert açıklama yapsaydın sayın hocam. Deseydin bende böyle olacağını öngöremedim o sebeple istifa ediyorum.

sadi   -  Bağlantı 18 Eylül 2012, 08:49

ahmet sertin ne yapacağı belli olmaz tutarlı değildir. sendikacı değil bunlar gündem adamı.numaradan açıklamalar.konjektür değişsin hemen değişir bunlar.ilk kalkan trene biner.BUNLARIN PEŞİNDEN GİDEN ÜYE OLAN ARKADAŞLARA YAZIK.

Hasan Kallimci   -  Bağlantı 13 Eylül 2012, 09:28

4+4+4 tezgahının içinde siz yok muydunuz?

mağdur sınıfçı   -  Bağlantı 29 Ağustos 2012, 20:28

istifalar patlayınca ne yapsın üzülmüş gibi yapıyor . 4+4+4 sistemini en ateşli bunlar savunmadı mı ? hani sınıf öğretmenine ihtiyaç artacaktı ? Denizli’de 1500 öğretmen bir anda fazlalık oldu . bunu zamanında söyleyenlere demedikleri kalmamıştı .

sedat   -  Bağlantı 28 Ağustos 2012, 21:04

29.02.2012 tarihli E.B.S.genel merkez sitesinde Öğretmenler bu sistemle mağdur olacak diyen diğer sendikalara “sınıf öğretmenleri felaket tellallarına itibar etmeyecektir” diye yazı yazan arkadaşlar bunlar değilmiydi..4+4+4 sistemnini biz tavsiye ettik diyen bunlar değilmiydi…..

sert değil mert   -  Bağlantı 28 Ağustos 2012, 11:43

Sayın sert önemli olan mert olabilmektir.

demir   -  Bağlantı 27 Ağustos 2012, 13:55

Sayın “Sert” çok sert muhalefet yapar haaa…Hükümet çok korkmuştur bak şimdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı