REKLAMI GEÇ

Ekici Ekti Denizli Biçti

ÖSS sonuçları açıklandı. Sınavda üç dalda en başarılı üç öğrenci de Denizli dışından. Ancak Denizli, sayısalda ve sözelde ikinci, eşit ağırlıkta birinci kent oldu.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2007 Perşembe, 00:00

ÖSS sonuçları sabah saatlerinde açıklandı. ÖSYM Genel merkezi sınav sonuçları ile ilgili bazı değerlendirme ve istatistikleri de yayınladı. Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel’de ilk üç sıralar farklı kentlerdeki öğrenciler tarafından alınırken, Denizli iller bazında önemli bir başarı elde etti. Sayısal’da ve sözelde 79 kenti geride bırakan Denizli ikinci olurken, eşit ağırlıkta birinci oldu. 1 milyon 615 bin 360 adayın girdiği sınavda, adayların yüzde 85’i tercih yapma hakkını kazanırken, sınavı kazanan öğrencilerden yüzde 43’ünü kızlar, yüzde 57’sini erkekler oluşturdu. Sınavda 160 ve 185 puanı geçmede en başarılılar kız öğrenciler olurken, ÖSS’de en başarılı okullar ise Fen Liseleri oldu.Denizli, ayrıca 160 ve üstü puan alan iller sıralamasında ise Kırşehir ve Yalova’dan sonra üçüncü kent oldu.

Sene başından bu yana çalıştık

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Denizli’nin ÖSS’De yakaladığı başarının tesadüf olmadığını dile getirdi. Ekici, eğitim-öğretim yılı başından bu yana derslerini iyi çalıştıklarını söyledi. Bütün branşların zümre kurullarının eğitim öğretim yılı başında toplanarak, bir durum değerlendirmesi yaptığını ve hedef koyduğunu dile getiren Ekici, dershanelerle de her ay düzenli olarak toplanıp görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Dershanelerle sene başında yaptıkları toplantıda bütün yöneticilerden özellikle test ve ders kitaplarının fazla bazılması talebinde bulunduğunu dile getiren Ekici, “Bu kitapları toplayıp kırsaldaki öğrencilerimize gönderdim. Bütün idarecilere talimat verdim. Bu kitapları incemeyip öğrencilere dağıtın, birlikte çalışın diye” dedi.

Kardeş lise uygulaması başarı getirdi.

Ekici, ayrıca kent merkezinde oldukça başarılı olan Denizli’nin bu başarısını il geneline yaymak için de yoğun çaba sarfettiklerini ifade etti. “Kent merkezinde geçtiğimiz yıllarda yakaladığımız başarı oldukça iyiydi. Bunu ilçe ve beldelere de yaymak için kardeş lise uygulması başlattık. Merkez ilçedeki her lisenin ilçe ve beldelerde birer kardeş lisesi oldu. Bu yöntemle merkezdeki okullarımızın tüm imkanlarını ilçe ve beldelere taşıdık” dedi.

Söz vermişlerdi

Ekici bir taraftan milli eğitim müdürlüğü bünyesindeki bu yoğun çalışma, diğer taraftan da çalışmalara yönelik dershanelerin uyumunun başarıyı kaçınılmaz hale getirdiğini aktardı. Dershane yöneticilerin Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ile birlikte eğitim öğretim yılı başında yaptığı ilk geniş kapsamlı toplantıda, dershane yöneticileri Ekici’ye “Denizli’yi ÖSS’de birinci yapma” sözü vermişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı