Eski bakan “Anadolu Mektebi”ni anlattı

Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında, öğretmen ve öğrenciler ile buluştu. Güçlü, “Amacımız ben napayım diye kaygı taşıyan bir insana ışık tutmaktır. Denizli’ de bunun etkisini gördük. Burada yanan ışığın varlığını görerek geldik. Işığın varlığının gücünü artırmak istiyoruz” diye konuştu.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2018 Perşembe, 14:46
“Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında Denizli’ye gelen Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, öğrenci ve danışman öğretmenleri ile bir araya geldi.
Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, YÖK Eski Üyelerinden Durmuş Günay, 22. Dönem Denizli Milletvekili Salih Erdoğan ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi için buradayız. Gençlerimizi geleceğe taşıyabilmek, geleceğin şairleri ve yazarlarını ortaya çıkarabilmek adına önem arz eden bir projedir. Projenin mimarı olan Sayın Bakanımızın ilimize teşriflerinden hoş geldiniz der saygılar sunarım. Okul ve nicelik anlamla ülke genelinde üst sıralardayız. Başarılı bir il olduğumuzu dile getirmek istiyorum. Bu anlamda da öğrencilerimize ve öğretmenlerimiz teşekkür ediyorum. İlimiz onlarla markalaştı” dedi.
Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Denizli’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Şehrinize sahip çıkma konusundaki, düşünceniz, tarzınız, öğrencilerinizi yetiştirme gayretleriniz ve niyetleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Anadolu Mektebi’nin ilk etapta mikro bir model olarak ortaya çıktığını belirten Güçlü, “Sakarya ilinde gönüllü bir öğrenci gurubuyla başladık. Öğrencinin iç dünyasındaki gelişme, eğitim hayatındaki başarısı, kültürel çevresinin gelişmesi, hem kendisini hem çevresini etkilemesi bu modeli daha çok geliştirdi. 12 öğrenci ile yola çıktık. Sonrasında çevre illere yayıldı. Anadolu Mektebi ‘Mezun Vermeyen’ bir mekteptir. Mektep mensupları mezun olmak için girmezler, onlar son nefeslerini o eğitim anlayışı içinde yaşayarak vermek için girerler. Bugün itibari ile 1500 kişilere ulaştık. Amacımız ben napayım diye kaygı taşıyan bir insana ışık tutmaktır. Denizli’ de bunun etkisini gördük. Burada yanan ışığın varlığını görerek geldik. Işığın varlığının gücünü artırmak istiyoruz” dedi.